Šef Saveta Albanaca: I Mitrović odgovoran za diskriminaciju Albanaca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. novembar 2023. Posle prvog sastanka predstavnika Koordinacionog tela (KT) za jug Srbije i Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) u sredu u Bujanovcu, predsednik NSA Nevzad Lutfiu optužio je direktora Službe KT da je i on odgovoran za diskriminaciju Albanaca u Srbiji.

“Na sastanku smo činjenicama potkrepili sve oblike diskriminacije koje Srbija čini prema albanskoj zajednici, a za ovu diskriminaciju smatramo odgovornim i Mitrovića, jer je bio na važnim funkcijama i pripada stranci koja već deceniju vodi Srbiju”, poručio je Lutfiu.

Sastali se predstavnici Koordinacionog tela i Saveta Albanaca: Dijalogom do rešenja za sve probleme

Optužbe šefa NSA usledile su posle, pomirljive izjave Mitrovića povodom sastanka, koji je rekao da predstavnici Albanaca u Koordinacionom telu mogu da vide isključivo partnera i saradnika, a ne neprijatelja.

Mitrović je rekao i da su teme sastanka bile obrazovanje, integracija, Plan od 7 tačaka i “sve ostale teme koje u poslednje vreme Albanci otvaraju”.

“Da bismo doneli bolje dane u naše sredine, veoma je važno da susreti ne budu tajni i da se razgovara o ličnim i partijskim interesima, već na javnim mestima da razgovaramo o interesima naših građana”, naveo je Lutfiu posle sastanka.

Dodao je da će se javno zahvaliti Mitroviću i svima ostalima koji budu realizovali projekte za dobrobit albanske zajednice.

“Ali, dokle god je ovakva situacija za Albance, dizaćemo glas protiv nepravde”, zaključio je.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *