Lopardince postaje najpopularnije selo u Srbiji, nacionalne televizije ga opsedaju posle pisanja Bujanovačkih

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. decembar 2023. – Lopardince, pošto su Bujanovačke počele da pišu o njemu, postaje sve popularnije u čitavoj Srbiji a nacionalne televizije prosto se utrkuju koja će u ovom selu snimiti neku od svojih emisija. Posle “Svadbe iz moga kraja”, koju je javni servis snimio ovde, tokom vikenda u Lopardicu je sniman i Eksploziv, a priloge i reportaže ne mogu ni da se izbroje. Kao “šlag na tortu”, tokom decembra Lopardince će dobiti i Oskar popularnosi.

Veselje noć pre svadbe od 100.000 u Lopardincu: Esad Plavi iznenađenje za mladoženju (foto&video)

-Hteli su da naprave reportažu o našem selu, o tome kako smo svi složni, kako organizujemo mnogobrojne humanitarne i akcije čišćenja, a posebno o tome što smo pokrenuli „inicijativu za porast nataliteta“. Ekipa TV Prva je bila naš gost tri dana, pokazali smo im sve što smo mogli, posetili su većinu domaćinstva u selu i malo je reći da su bili oduševljeni – kaže za Bujanovačke predsednik MZ Lopardince Goran Kostić.

Meštani su se potrudili da gostima pokažu selo u najboljem svetlu. Obilazak manastira Sveti Arhangel, oblazak škole, šahovski turnir, koji je osvojio Bojan Milanović, i nastup KUD Soko samo su deo onoga što su Lopardničani pripremili kako bi pokazali po čemu je njihovo selo posebno.

Ekipa TV Prve je, po Kostićevim rečima, obišla domaćinstvo najboljeg stočara Gorana Milića, najboljeg domaćina Dragana Ristića, kazandžiju Stanislava Stojiljkovića i prošli sokakom koji je na nedavnom takmičenju u selu proglašen za „najbolji sokak“.

-Najbolji utisak ostavila je baka Verka, koja je skoro napunila 80 godina i kojoj smo tom prilikom odneli tortu. Ona je ekipi Exploziva poklonila vunene čarape, što je kod njih izazvalo posebno oduševljenje – dodaje Kostić.

Najemotivniji momenat, kako kaže, bio je kada su svi zajedno uručili 50.000 dinara maloj Kseniji koja je nedavno rođena kao prvo dete u porodici Milanović.

Milan i Miljana: Prva lopardinska svadba od 100.000

-Mnogo nam znači novac koji smo dobili, pre svega u emotivnom smislu, jer je to potvrda da mesna zajednica brine o svojim meštanima. Jedan deo ćemo potrošiti za Ksenijino krštenje, a ostalo ćemo iskoristiti da joj kupimo nešto za uspomenu – kaže za naš portal Ksenijina majka Marina.

Poklon za malu Kseniju

Interesovanje za Lopardince, po Kostićevim rečima, počelo je posle pisanja Bujanovačkih o svemu onome što se u selu radi poslednjih meseci. Najviše pažnje medija u regionu privukla je priča o „inicijativi za porast nataliteta“, koju su meštani pokrenuli u avgustu ove godine, a o kojoj je naš portal pisao. Inicijativa se ogleda u tome da svaki neženja u selu koji „stane na ludi kamen“ dobije od sela 100.000 dinara, dok svako prvo rođeno dete dobija 50.000, drugo 100.000, a treće dete i svako naredno po 150.000 dinara.

 




One thought on “Lopardince postaje najpopularnije selo u Srbiji, nacionalne televizije ga opsedaju posle pisanja Bujanovačkih

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *