Mobilijar za igralište stigao u Božinjevac, sportsko igralište neizvesno zbog kraja građevinske sezone

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 5. decembar 2023. Posle obećanja ministra Gorana Vesića selo Božinjevac kod Bujanovca dobiće igralište za decu do kraja nedelje, iako su Božinjevčani kada su tražili „igralište“ zapravo mislili na sportski teren.  Predsednik Mesne zajednice Božinjevac Dalibor Tasić kaže za Bujanovačke da očekuje da će selo dobiti i jedno i drugo. Šef Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović potvrdio je našem portalu da će igralište ubrzo biti gotovo kao što je, kako kaže, obećao ministar Vesić, ali da je izgradnja terena za mali fudbal za sada neizvesna, jer je građevinska sezona pri kraju i ne zna se da li će vremenski uslovi dozvoliti njegovu izgradnju.

-Prošle nedelje su stigle klackalice, ljuljaške i ostale igračke i počeli su radovi. Jedan deo na kome će biti postavljene igračke je izbetoniran, a drugi deo će biti posipan peskom. Rekli su da će do kraja nedelje biti gotovo igralište – objašnjava Tasić.

Igralište će se, kako kaže, nalaziti u blizini Spomen česme u selu i železničke stanice, na mestu na kome su ranije bile igračke za decu koje su meštani postavljali.

-U blizini je i vrtić, tako da će i ta deca moći da koriste igralište, a stare igračke ćemo prebaciti kod crkve. Kada se to završi, trebalo bi da počne asfaltiranje i izgradnja sportskog terena koji smo zapravo tražili i za koji imamo urađen projekat – dodaje Tasić.

Šef Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović obišao je prošle nedelje mesto na kome će biti igralište i, kako kaže, sve ide po planu onako kako je ministar građevinarstva Goran Vesić obećao tokom svoje nedavne posete Bujanovcu.

-Sa izvođačem radova smo obišli teren da bismo videli šta sve treba uraditi. Radiće se sportski teren sa mobilijarom, trenutno se asfaltira teren, a onda će biti postavljene igračke sa zaštitnom ogradom – kaže Mitrović.

Izgradnja terena za mali fudbal, po njegovim rečima, zavisiće od vremenskih uslova, jer je građevinska sezona na kraju i poprilično se zakasnilo sa takvim radovima.

-Ovo što je hitno i što su meštani sela tražili od ministra Vesića, a to je igralište sa mobilijarom, sigurno dobijaju. Što se tiče projekta i terena za mali fudbal, videćemo kako ćemo s tim, odnosno da li će vremenske prilike dozvoliti radove – objašjava Mitorvić.

Podsetimo, ministar Goran Vesić je, prilikom svoje poslednje posete Bujanovcu, obećao Srđanu Tomiću iz Božinjevca izgradnju dečijeg igrališta uz dogovor „da okrenu jagnje kada sve bude gotovo“, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Vesić reagovao na tekst Bujanovačkih: Stiže igralište u Božinjevac, ja držim reč




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *