Lopardince je „Najpopularnije selo Srbije 2023“ (foto)

Piše: I. Jovanovać

Bujanovac, 6. decembar 2023. Selo Lopardince kod Bujanovca dobilo je plaketu za “Najpopularnije selo Srbije i regiona 2023. godine”. Priznanje je u sredu primio predsednik Mesne zajednice Lopardince Goran Kostić.

-Ovo priznanje nam mnogo znači, ono je potvrda da radimo dobre stvari za selo i daje nam podstrek da budemo još bolji – kaže za naš portal Kostić, ne skrivajući zadovoljstvo što je u društvu poznatih i uspešnih javnih ličnosti primio priznanje.

Pored plakete, kako kaže, selo je dobilo i novogodišnje paketiće za decu predškolskog i školskog uzrasta, kao i nekoliko knjiga i šahovskih garnitura. Kostić je najavio da je u planu otvaranje šahovske sekcije u školi u selu.

-Obećali su mi i da će nam pomoći oko renoviranja škole u selu – dodaje Kostić.

U tradicionalnoj anketi 68 regionalnih, lokalnih TV širom Srbije i interneta, koje emituju zabavnu emisiju “Pod sjajem zvezda” izabrane su najuspešnije, najpopularnije i najomiljenije ličnosti kulturnog i javnog života Srbije tokom 2023. godine, a među njima i Lopardince kao najpopularnije selo.

Podsetimo, interesovanje za Lopardince, počelo je posle pisanja Bujanovačkih o svemu onome što se u selu radi poslednjih meseci. Najviše pažnje medija u regionu privukla je priča o „inicijativi za porast nataliteta“, koju su meštani pokrenuli u avgustu ove godine, a o kojoj je naš portal pisao. Inicijativa se ogleda u tome da svaki neženja u selu koji „stane na ludi kamen“ dobije od sela 100.000 dinara, dok svako prvo rođeno dete dobija 50.000, drugo 100.000, a treće dete i svako naredno po 150.000 dinara.

Lopardince postaje najpopularnije selo u Srbiji, nacionalne televizije ga opsedaju posle pisanja Bujanovačkih

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *