Počinju „Vredne ruke“: Specijaliteti srpske i albanske kuhinje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. decembar 2023. Tradicionalna manifestacija „Vredne ruke“, koja se u Bujanovcu održava više od dvadeset godina, zakazana je za četvrtak i petak (7. i 8. decembar) u Domu kulture „Vuk Karadžić“, sa početkom od 18 časova.

Prve večeri posetioci će imati priliku da se upoznaju sa tradicionalnim albanskim specijalitetima, kao i da pogledaju izložbu ručnih radova.

Petak je rezervisan za srpske specijalitete, kada će posetioci biti u prilici da pogledaju izložbu sireva i prerađevina od mleka, kao i poljoprivrednih proizvoda i mesnih prerađevina. Pored toga, biće izloženi i vino, rakija, med i kolači. Posetioci će moći da pogledaju i izložbu ručnih radova dece i vaspitača iz bujanovačkog vrtića.

-Eksponati će biti na prodaju, a posle razgledanja izložbe biće upriličen koktel za posetioce i degustacija proizvoda – kaže za Bujanovačke saradnik za kulturne aktivnosti u Domu kulture Vladimir Stojković i poziva sve sugrađane da dođu i uživaju u specijalitetima srpske i albanske tradicionalne kuhinje.

Vredne ruke: Veče albanske hrane i nošnje, večeras se srpske rukotvorine




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *