Mitrović: Tasić me napada iz ličnih interesa, bio sam mu dobar kad sam ga zapošljavao

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. decembar 2023. Na optužbe predsednika Mesne zajednice Božinjevac Dalibora Tasića šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović odgovara da su Božinjevčani dobili baš ono što su tražili – igralište. Tvrdi da ga Tasić sada napada isključivo iz ličnih interesa, jer ga je, kako kaže, do sada dva puta zapošljavao i da više ne može. „Ja da čuvam radna mesta umesto njega ne mogu. Zaposlio sam ga u školi u Levosoju odakle su ga najurili, pa u privatno preduzeće „Srbija Putevi“ gde je tražio unapređenje pa je prošao isto, po treći put ne mogu da ga zapošljavam kako traži. Zato on više neće da zove Božinjevčane da glasaju za mene“.

-Kad sam ga zapošljavao tad sam bio dobar, tad je zvao meštane da glasaju za mene, dakle iz ličnog interesa. Tad ga nije bilo briga ni za selo, ni za igralište, ni za buster stanicu, a sad kad ne ispunjavam njegov lični zahtev da ga ponovo zaposlim, nego zahteve meštana, sad se izvinjava što je pozivao da se glasa za mene – kaže Mitrović za Bujanovačke.

Pobuna predsednika MZ Božinjevac iz redova SNS: Tasić se izvinjava meštanima što ih je pozivao da glasaju za Mitrovića

Dodaje da je pitanje igrališta u selu potpuno jasna stvar.

-Božinjevčanin Srđan Tomić je od ministra Gorana Vesića tražio igralište i Božinjevac je dobio igralište – naglasio je. Dodao je i da se sve to jasno čuje na snimku koji je naš portal objavio posle posete Vesića Bujanovcu 15. novembra.

Božinjevčani, zapravo, traže sportski teren i kažu da je Tomić mislio na to kada je rekao igralište, a da je Mitrović znao na šta misle i nije intervenisao kod ministra. Mitrović kaže da te optužbe ne stoje.

-Pred svima je čovek tražio igralište, ministar je obećao i ispunio obećanje, ja nemam više šta da kažem na tu temu. Ne može da tražite jedno, a posle tri dana dođete i tražite drugo – ističe Mitrović.

Ponovio je da ovo ne znači da neće biti i sportskog terena, ali da „ne može Božinjevac da dobije sve odmah, a neka sela da ne dobiju ništa“.

Tasićeve navode i optužbe na njegov račun demantuje i kaže da su imali prepisku na društvenim mrežama i da će je rado ustupiti ako je potrebno.

-Nema toga što on navodi. Rekao sam mu da je Tomić tražio igralište, da je dobio igralište i da ne znam šta traže. Tasić mi je odgovorio da meštani sad krive lokalne funkcionere što nisu sugerisali ministru šta još treba za Božinjevac, a šta ja mogu sad kad su izašli sa konkretnim zahtevom i taj zahtev je ispunjen – kaže Mitrović.

Po njegovim rečima, cilj ovakvog Tasićevog istupa je i da se omalovaži napor i briga države o deci u Božinjevcu koju spominje.

Dodao je da je indikativno što Tasić pominje i predsednika opštine Nagipa Arifija, kao nekog ko radi nešto za selo, a Mitrović nije uradio ništa.

-A lokalna samouprava se finansira iz državnog budžeta, pa će na primer Koordinaciono telo dati 2,8 miliona dinara Opštini za buster stanicu u Božinjevcu – kaže Mitrović.

Primetno je, kako kaže, da ga napadaju predstavnici mesnih zajednica koje su već nešto dobile.

-Kao na primer Lopardince, gde je izgrađen put od 950 metara, pa sada Božinjevac koji dobija igralište – kaže on.  




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *