Romski lideri u Bujanovcu pozivaju sunarodnike da glasaju za dve liste na izborima

Idić i Ferhatović

Bujanovac, 11. decembar 2023. – Ibro Idić, predsednik Ujedinjene partije Roma Bujanovac i Adem Salihi, odbornik u SO Bujanovac koji je sa Romskom strankom Jedinstvo pristupio Stranci pravde i pomirenja Usame Zukorlića, pozivaju Rome da glasaju za dve poslaničke liste čija je baza u Sandžaku.

Idić kaže da je dogovorio je saradnju sa Koalicijom za mir i toleranciju, koju predvodi Jahija Ferhatović, poslanik u dosadašnjem sazivu Skupštine Srbije. Ferhatović je bio gost bujanovačkih Roma, a Idić navodi da je on „mnogo učinio“ za lokalnu romsku zajednicu.

Ibro Idić napustio Zukorlićevu stranku, izabran za predsednika Ujedinjene partije Roma

-Razgovori su bili veoma konstruktivni i plodni za romsku zajednicu Bujanovca. Dogovorena je saradnja sa ovom listom, kako za ove izbore tako i u buducnosti, naveo je Idić.

On je pozvao Rome da na izborima 17. decembra pordže listu ZAJEDNO ZA BUDUCNOST I RAZVOJ – KOALICIJA ZA MIR I TOLERANCIJU, koju predvodi Ferhatović.

Istovremeno, Salihi je za vikend sa saradnicima obišao romske ulice u Bujanovcu koje su, kako je naveo, asfaltirane sredstvima iz Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj, koje je obezbedio ministar Edin Đerlek.

Salihi poziva lokalne Rome da na izborima glasaju za Listu Ujedinjeni za pravdu.

Cela Romska stranka Jedinstvo iz Bujanovca pristupila stranci muftije Zukorlića

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *