Mitrović meštanima Svinjišta obećao rešavanje problema vodosnabdevanja

Bujanovac, 13. decembar 2023-  Nenad Mitrović, vd direktora Službe Koordinacionog tela, posetio je danas selo Svinjište u opštini Preševo gde je od meštana saznao da je vodosnabdevanje njihov najveći problem. Meštani su kao glavni zahtev istakli izgradnju seoskog puta i stabilno vodosnabdevanje za sve domaćinstva.

„Mi želimo da ostanemo u svojim domovima, da se bavimo poljoprivredom i stočarstvom i molimo da nam država omogući bolje uslove za to“, rekli su meštani.

Mitrović je poručio da će KT, u saradnji sa lokalnom samoupravom u opštini Preševo, uspeti da obezbedi sredstva za pomoć Svinjištu.

„Preševo je rubna, nerazvijena i višenacionalna opština na jugu Srbije i veoma je važno da Republika Srbija nastavi da ulaže u ovo područje. Verujem da ćemo u sledećoj budžetskoj godini obezbediti sredstva za rešavanje ovih problema“, rekao je Mitrović meštanima.

Mitrović je naglasio da će Vlada Republike Srbije preko Službe Koordinacionog tela ostati posvećena rešavanju navedenih problema. Naglasio je važnost saradnje između lokalne i mesne zajednice kako bi se identifikovala optimalna rešenja.

Služba Koordinacionog tela obezbedila parno grejanje za đake i predškolce u Spančevcu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *