Većina u SO Bujanovac usvojila budžet od 2 milijarde za 2024. godinu (video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. decembar 2023. Albanska vladajuća većina u Bujanovcu usvojila je danas na sednici Skupštine rekordni budžet opštine od 2 miljarde dinara. I srpska i albanska opozicija žestoko su kritikovale predlog budžeta. Odbornici iz srpskih stranaka istakli su da je budžetom ponovo oštećena srpska zajednica koja nije dobila ni približno novca koliko bi trebalo.

U nameri da to demantuje predsednik opštine Nagip Arifi mahao je sa skupštinske govornice predlogom raspodele novca za infrastrukturne projekte koji su podneli svi srpski odbornici i tražio od njih da „naprave matematiku“.

Miodrag Milković iz koalicije oko SNS sa mesta je odgovorio Arifiju da ponovo „meša babe i žabe“.

-Pročitajte i iznos koliko smo tražili za 24 projekta u srpskim sredinama. Tražili smo onoliko koliko i pripada srpskoj zajednici –  99 miliona dinara od 323 koliko je planirano, a prihvatili ste samo desetak projekata i značajno manji iznos – odgovorio je Milković.

Potom je Arifiju replicirao i Stojanča Arsić.

Brojne kritike opozicije, o kojima su Bujanovačke pisale tokom današnjeg zasedanja, kao i predloge, vlast je odbijala.

Opozicija: Budžetlije su napravile budžet za sebe a ne za građane

Pored 323,4 miliona dinara za infrastrukturu, budžetom je predviđeno i 15 miliona za subvencije preduzetnicima, 13 miliona za poljoprivrednike, od čega 4 dolazi iz Koordinacionog tela, a za jednokratnu pomoć studentima 15 miliona.

Opština Bujanovac će i sledeće godine biti jedna od onih koje najmanje izdvajaju za sport, jer je budžetom predviđeno 6 miliona na ime dotacija sportskim klubovima. Za medije je izdvojeno 5,5 miliona dinara.

U budžet za narednu godinu ušlo je, između ostalog, 250 miliona dinara za rekonstrukciju škole u Biljači, pa oko 65 miliona iz Tirane za izgradnju sportske sale u OŠ „Naim Frašeri“ u Bujanovcu, kao i 93,5 miliona za salu u OŠ „Muharem Kadriu“ u Velikom Trnovcu.

Skupština je usvojila i odluku o investicijama iz budžeta Koordinacionog tela od ukupno 93 miliona. O raspodeli ovog novca Bujanovačke su već pisale.

Evo kako će biti raspređeno 93 miliona dinara od Koordinacionog tela




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *