Novi direktori u Centru za socijalni rad i Biblioteci

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. decembar 2023. (foto FB: Gani Aliju) – Za novog direktora Centra za socijalni rad u Bujanovcu lokalna skupština imenovala je u sredu Ganija Alijua iz Končulja, partijskog saborca Šćiprima Muslijua u Pokretu za demokratski progres. Aliju će biti vršilac dužnosti direktora, iako za imenovanje nije dobijena saglasnost Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

Predsednik Skupštine Enver Ramadani rekao je da je Upravni odbor Centra zatražio saglasnost, ali da je Vlada u tehničkom mandatu, pa navodno zbog toga na saglasnost treba sačekati.

Konkurs za novog direktora je otvoren u novembru, jer je dosadašnjem direktoru Nijaziju Ametiju isticao mandat. Ameti je više godina vodio ovu ustanovu, a nije ponovo konkurisao jer je ispunio uslove za penziju.

Do promene je došlo i na čelu Biblioteke „14. novembar“. Dosadašnjem direktoru Ekremu Džemailjiju je istekao šestomesečni v.d. mandat, a ovoga puta nije dobio još jedan, navodno zbog nesuglasica sa rukovodstvom svoje Partije za demokratsko delovanje (PDD). Umesto njega za v.d. direktora imenovan je Kadri Selimi iz Biljače, takođe kadar PDD

Centar za socijalni rad u Bujanovcu dobija novog direktora, Ameti neće da konkuriše ponovo

Kako je rekao predsednik Skupštine, za mesto direktora konkurisala su tri kandidata, a Upravni odbor je izabrao baš Alijua.

On nije radnik Centra za socijalni rad, već je do sada radio u Opštinskoj upravi, u Odeljenju za finansije.

Po struci je diplomirani ekonomista.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *