Uređenje Bujanovačkog jezera u planu budžeta za 2024.

Bujanovac, 21. decembar 2023. – Uređenje Bujanovačkog jezera biće jedan od projekata koji će se realizovati novcem iz budžeta za 2024. vrednog 2 milijarde dinara (17 miliona evra), koji su odbornici SO Bujanovac u sredu usvojili sa 24 glasa ZA, bez protiv i uzdržanih. Za sređivanje jerera planiran je 31 milion. Nadležni nekoliko godina unazad najavljuju sređivanje Bujanovačkog jezera, koji se smatra važnim lokalnim potencijalom, a kako smo više puta pisali opština je za ovaj projekat konkurisala kod stranih donatora.

Na FB stranici opštine navedeno je i da će se, između ostalog, raditi i jedna strana trotoara i atmosferska kanalizacija na Gnjilanskom putu, sportske sale u školama „Naim Frašeri“ i „Muharem Kardiu“, rekonstrukcija škole „Desanka Maksimović“, ali i kanalizaciona mreža i asfaltiranje puta od stadiona do Strukarske džamije u Velikom Trnovcu.

Većina u SO Bujanovac usvojila budžet od 2 milijarde za 2024. godinu (video)

Svi veliki projekti, međutim, finansiraće se novcem iz donacija.

Kako se dodaje, deo budžetskih para biće usmeren i za obrazovanje, kulturu, mlade, zatim za sport, privredni razvoj i poljoprivredu, zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost…

Predsednik opštine Nagip Arifi naglasio je da će budžet biti od koristi svim građanima i dodao da je ovo poslednji budžet ove lokalne administracije s obzirom da će dogodine biti održani redovni lokalni izbori.

Spreman projekat za Bujanovačko jezero, investicija od 100.000 evra

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *