Levosojčani traže ležeće policajce kod škole, nadležni obećavaju da će biti sledeće godine

Bujanovac, 25. decembar 2023. Meštani sela Levosoje kod Bujanovca traže od nadležnih da se u zoni Osnovne škole “Vuk Karadžić” na putu kroz selo postave ležeći policajci, jer je bezbednost dece ugrožena zbog prebrze vožnje. Direktor škole Aleksandar Milošević poslao je zahtev opštinskom Odeljenju za investicije i razvoj, a iz ovog odeljenja obećavaju rešavanje problema sledeće godine.

-Zahtev smo poslali pre više od mesec dana, kada je završeno asfaltiranje puta, ali nismo još uvek dobili odgovor – kaže Milošević za Bujanovačke.

Asfaltiran put od škole u Levosoju do ulaza u Oslare

On dodaje da je usporivača ( ležećih policajaca) bilo ranije, pre asfaltiranja, kao i da su sada neophodni zbog povećane frekventnosti saobraćaja.

-Bilo kakva signalizacija bi značila, jer trenutno nema nikakve – kaže Milošević.

Iz Odeljenja za investicije i razvoj kažu da postoji jasna procedura oko postavljanja signalizacije, kao i to da oni ne odlučuju kada će i gde biti postavljena signalizacija.

-Nije u pitanju samo jedna škola, već sve na teritoriji opštine Bujanovac. Svi zahtevi su evidentirani, prošle nedelje je bila sednica Saveta za bezbednost i mi tražimo napismeno gde i šta treba da postavimo. Mi ne odlučujemo, već mi izvršavamo naloge. Sada smo na kraju budžetske godine, a škole i vrtići će biti kompletno sagledani naredne godine – poručuju iz Odeljenja za investicije i razvoj.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *