Osnovci iz Levosoja ponovo za malu Dunju: Vašar u četvrtak

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 26. decembar 2023. Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Levosoja organizuju humanitarni novogodišnji vašar sa kojeg će sav prihod uplatiti za lečenje svoje drugarice Dunje Milanović (2016) iz Oslara.

-Učenici svih razreda naše škole pravili su novogodišnju i božićnu dekoraciju i ti njihovi proizvodi će biti izloženi na vašaru. Cilj nam je da pomognemo maloj Dunji, koja ima probleme sa plućima i ovo nije prvi put da prikupljamo novac za njeno lečenje – poručuju iz škole.

Pozivaju sve Bujanovčane i meštane okolnih sela da dođu i da još jednom pokažu svoju humanost. Novogodišnji vašar će biti održan u holu škole, u četvrtak (28. decembar) od 12:30 do 14:30 časova.

Podsetimo, učenici škole u Levosoju su početkom oktobra, u okviru Dečije nedelje, takođe organizovali humanitarnu akciju za Dunju i tom prilikom sakupili 70.000 dinara.

Drugari i drugarice za Dunju sakupili 70.000 dinara (FOTO)

O Dunji su Bujanovačke pisale više puta, za njeno lečenje potrebno je 3,7 miliona dinara, a do sada je preko fondacije Budi human prikupljeno nešto više od 2,7 miliona.

Ona je rođena sa srčanom manom, takozvanom transpozicijom velikih krvnih sudova sa VSD.

Bujanovac položio ispit: Dunja dobila aparat za disanje




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *