Tužilaštvo: Na proslavi Badnje večeri nije bilo krivičnog dela jer Kosovo je deo Srbije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. januar 2024. Na proslavi Badnje večeri 6. januara u Bujanovcu nije bilo nikakvog krivičnog dela niti bilo kakve provokacije, rečeno je u utorak našem portalu u bujanovačkom odeljenju Osnovnog javnog tužilaštva Vranje. „Nošenje zastave na kojoj je Kosovo prikazano kao deo Srbije nije nikakva provokacija ili krivično delo, već poštovanje Ustava“, kaže tužilac Boban Nakić.

Stav tužilaštva Bujanovačke su zatražile nakon što je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Nevzad Lutfiu u ponedeljak istakao da su pojedini Srbi iskoristili proslavu Badnje večeri da šire mržnju i provociraju Albance. On je naveo i da će od policije tražiti informacije da li će reagovati kao u slučaju obeležavanja Dana albanske zastave.

Tužilac Nakić, međutim, naglašava da upravo onaj ko tvrdi da Kosovo nije deo Srbije provocira građane Bujanovca i samim tim čini krivično delo.

Posetimo, predsednik NSA je u ponedeljak na Fejbuku objavio fotografiju navodno sa proslave 6. januara na kojoj je srpska zastava sa mapom Kosova i Metohije sa utisnutom porukom „Nema predaje“, što je okarakterisao kao provociranje bujanovačkih Albanaca.

Predsednik Saveta Albanaca: Srbi provocirali Albance tokom proslave Badnje večeri u Bujanovcu (video)

 




2 thoughts on “Tužilaštvo: Na proslavi Badnje večeri nije bilo krivičnog dela jer Kosovo je deo Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *