Neopisiva gužva za vaučere u bujanovačkoj Pošti

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 15. januar 2024. – Za turističke vaučere od 10.000 dinara u bujanovačkoj Pošti vlada neopisiva gužva u ponedeljak ujutru koju je naša reporterka zatekla oko 9, samo sat vremena od otvaranja. U zgradu gotovo ne može ni da se uđe, prepuni su i hodnik kao i šalter sala, kao da se pola Bujanovca sjatio ovde. Ipak, građani Bujanovca od jutros strpljivo čekaju u redu. Za odmor uglavnom biraju banje i planine, a koliko će njoćenja dobiti zavisi, kako kažu, od mesta, smeštaja i termina za odmor.

Našla sam rezervaciju za Lukovsku banju, ali evo ne mogu ni da priđem do šaltera, ljudi se guraju, kao da nikakav red ne postoji – kaže naša sagovornica koja duže od sat vremena čeka u redu. Dodaje da vaučer od 10.000 dinara pokriva samo dva noćenja u privatnom smeštaju u ovoj banji

Gužva od ranog jutra

Više noćenja za isti iznos dobiće oni koji su zainteresovani da odmor provedu u Sokobanji, a takvih je bilo najviše u redu.

-Rezervisala sam odmor u Sokobanji u drugoj polovini aprila i za vaučer dobijam šest noćenja u privatnom smeštaju – objašnjava jedna Bujanovčanka.

Bračni par iz Bujanovca koji je izabrao Zlatibor kao destinaciju za odmor kaže da će za dva vaučera dobiti pet noćenja na ovoj planini ako, kako kažu, uopšte stignu do šaltera i predaju prikupljenu dokumentaciju.

Vaučeri: Ministarstvo zove i ugostitelje iz Rakovca da se prijave

Vaučeri za subvencionisani odmor mogu da se koriste isključivo u Srbiji i to u objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera. Iz Ministarstva turizma i omladine navode da pravo na vaučere imaju zaposleni u visini zarade do 80.000 dinara, nezaposleni, penzioneri, kao i stariji od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

U Bujanovcu 3 objekta u šemi vaučera

Podsetimo, objekti na teritoriji opštine Bujanovac, koji imaju odobrenu prijavu za šemu vaučera, su Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji i dva prenoćišta u okolini Banje – Sobe Grujić i Sobe Nakić.

Iako je Bujanovačka banja na spisku destinacija za koje se može aplicirati, Bujanovčani se ne mogu prijavljivati za odmor u svom mestu življenja, ali zato mogu za sva ostala mesta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *