Počelo prijavljivanje za vaučere za odmor u Srbiji

Bujanovac, 15. januar 2024. (foto arhiva) Na šalterima „Pošta Srbije” danas je počela prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor. Građani mogu da računaju na 100.000 vaučera u vrednosti od 10.000 dinara.

Vaučeri za subvencionisani odmor mogu da se koriste isključivo u Srbiji i to u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera. Iz Ministarstva turizma i omladine navode da pravo na vaučere imaju zaposleni u visini zarade do 80.000 dinara, nezaposleni, penzioneri, kao i stariji od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

Vaučeri: Ministarstvo zove i ugostitelje iz Rakovca da se prijave

Do sada se više od 4.000 ugostitelja prijavilo, a u njihovim smeštajnim objektima će građani moći da koriste vaučere. Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

Do vaučera možeta doći tako što pre svega morate izvršiti rezervaciju smeštaja i popuniti Prijavu.

Uz prijavu se obavezno stavljaju na uvid i sledeći dokazi:

1) Korisnici prava na penziju stavljaju na uvid fotokopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili penzioni ček odnosno drugi originalni dokument (overeni izvod, potvrda i sl.) koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije. Korisnik prava na penziju iz inostranstva stavlja na uvid originalni dokument koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije.

2) Lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju koju možete preuzeti ako kliknete

3) Radno angažovana lica sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno stavljaju na uvid original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, koju izdaje poslodavac ili isplatni listić za zaradu isplaćenu u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava.

4) Studenti prilažu original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu.

Korisnik vaučera prijavu podnosi lično i stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju.

Popunjena Prijava, sa potrebnom dokumentacijom, isključivo se podnosi preko šaltera JP “Pošta Srbije“, na teritoriji cele Republike Srbije.

Prijavljenim licima, koja su stekla pravo na vaučer, Ministarstvo, preko, JP “Pošta Srbije“, dostavlja vaučere, lično na adresu, putem preporučene pošiljke.

– Vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi.

– Vaučer se može iskoristi isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je izvršena rezervacija smeštaja. Ime ugostiteljskog objekta biće odštampano na samom vaučeru.

– Period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.

– Akcija može biti prekinuta i pre navedenih rokova ukoliko ranije bude podeljena kompletna predviđena količina vaučera.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *