Niču divlje deponije oko Bujanovačke Banje (video)

Bujanovac, 16. januar 2024. Okolina lečilišta u Bujanovačkoj Banji pretvara se u pravu divlju deponiju. Direktor lečilišta Goran Nedeljković kaže da ustanova nema ništa s tim i da je za čišćenje smeća nadležan JP Komunalac. Međutim, u ovom preduzeću kažu da redovno vrše čišćenje, ali da nemaju informaciju o postojanju deponije u Banji.

Našem portalu preko aplikacije Javi Bujanovačkim javio se meštanin Bujanovačke Banje ogorčen zbog divlje deponije duž puta u blizini lečilišta koja je, kako kaže, bruka i sramota za sve ljude koji tu žive, kao i za turiste koji dolaze u Banju.

Direktor lečilišta Goran Nedeljković rekao je za naš portal da zaposleni u lečilištu nemaju ništa s tim i da je za čišćenje smeća zadužen JP Komunalac.

U Komunalcu nismo dobili precizne odgovore o tome da li će se i kada ukloniti smeće duž puta, jer nam je tehnički direktor ovog preduzeća Semi Aliji rekao da njihovi radnici redovno vrše čišćenje, ali da informaciju o deponiji u Bujanovačkoj Banji on nema.

Uputio nas je na šefa čistoće Ljubu Krstića, ali nismo uspeli s njim da stupimo u kontakt.

Snimak deponije koji smo objavili na našem Fejsbuk profilu izazvao je mnoštvo negativnih komentara. Naši čitaoci predlažu nadležnima da postave kamere da bi se utvrdilo ko baca smeće i pitaju se gde je inspekcija i da li nešto radi.

-Treba da se stide moji meštani Srpske Kuće, Karadnika i Bujanovačke Banje, koji bacaju otpatke i smeće na samom ulazu u lečilište. Teško im je da bace smeće u kontejner i ako su krenuli u Bujanovac, lakše im je da bace u jarak kraj puta, bez trunke savesti i stida! Ja sam za njih budala zato što nosim smeće u kontejner u Bujanovac – napisao je učitelj Slađan Petrović Đusa.




One thought on “Niču divlje deponije oko Bujanovačke Banje (video)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *