Javi Bujanovačkim: Građani traže osnovno – vodu, put, manje smeća i kanalizacije na ulicama

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. decembar 2023. Za nepuna dva meseca, koliko na našem portalu postoji aplikcija Javi Bujanovačkim, našoj redakciji javilo se više desetina građana Bujanovca i okoline koji su od nadležnih tražili da reše probleme sa kojima se bore mesecima unazad. Vodosnabdevanje, kanalizacija, neasfaltirani i neprohodni putevi, divlje deponije, najčešći su problemi na čije rešavanje smo uticali.

Infrastrukturni problemi, odnosno problemi sa kanalizacijom ili neasfaltiranim putevima najviše muče naše sugrađane.

Neasfaltirani putevi u selima Brnjare i Sejace, kao i neprohodni trotoar na Carskom drumu prema Levosoju, takođe su bili povod da pitamo nadležne šta mogu uraditi povodom toga. Pisali smo i o uslovima u vrtiću u Žbevcu. 

Vrtić u Žbevcu bez centralnog grejanja, greje se samo jedna prostorija kaminom na drva

Na divlje deponije koje, sudeći po porukama koje dobijamo, gotovo svakodnevno niču u naseljenim mestima i ugrožavaju život meštana koji opravdano strahuju od izbijanja zaraze, građani su takođe često ukazivali. Građani su protestovali i zbog smetlišta u samom Bujanovcu i okolnim selima (Žuželjica, Levosoje, Trnovac, Breznica, Novo Naselje, Rakovac), kao i prepunih kontejnera koji se ne prazne redovno.

Upravo posle pisanje našeg portala o divljim deponijama, pojačane su inspekcijske kontrole i najavljeno je kažnjavanje svakoga ko bude uhvaćen da baca smeće na mestu koje nije predviđeno za to. Komunalni inspektor Ibro Idić potvrdio je u utorak (5. decembar)našem portalu da je apel urodio plodom i da je „stalo širenje deponija i nije otkrivena nijedna nova“.

Posle pisanja Bujanovačkih stalo širenje divljih deponija

Problemi sa uličnom rasvetom u Rakovcu, sa strujom u Ljiljancu, sa palom banderom u Srpskoj kući, samo su neki na čije rešavanje smo uticali.

Naši citaoci su aplikaciju Javi Bujanovačkim koristili i da bi obavestili svoje komšije o akcijama koje sprovode, pa su tako meštani sela Levosoje, Rakovac, Lopardince i Božinjevac preko našeg portala redovno pozivali ostale da im se priključe u akcima čišćenja groblja, škola ili seoskih puteva.

Koliko građani imaju poverenje u nas potvrđuje i činjenica da su nam se upravo preko ove aplikacije javljali i ljudi iz drugih opština. Meštani sela Gornji Vrtogoš kod Vranja pisali su nam sa molbom da obavestimo širu javnost u kakvom je stanju seoski put, jer, kako su rekli, u Gradsoj upravi Vranje „niko mrstom da mrdne“.

Po poslednjim informacijama iz ovog sela, radovi na saniranju puta su nedavno počeli.

Gornji Vrtogoš: Mesecima molimo za put, ovo su nam ostavili

Bujanovačke podsećaju građane, ne samo opštine Bujanovac, da mogu preko aplikacije Javi Bujanovačkim  da nam pišu o komunalnim, ekološkim, infrastrukturnim, saobraćajnim i svim ostalim problemima sa kojima se suočavaju, a naš portal će od nadležnih tražiti odgovore i reakciju

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *