Ništa od povratka u školu na početku polugođa, „Brankovci“ dobili novi rok

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. januar 2024. Đaci Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu definitivno neće početi drugo polugođe u svojoj rekonstruisanoj školi, potvrđeno je danas našem portalu u Opštini Bujanovac. Upravo su iz Opštine pre desetak dana najavili da očekuju da će do 22. januara, odnosno početka drugog polugođa, svi radovi biti završeni, kao i procedura oko upotrebne dozvole za renovirani objekat. Ipak, povratak učenika u školu je odložen za 1. februar.

-U toku je procedura oko tehničkog prijema. Radi se temeljno, sa akcentom na apsolutnu bezbednost dece i zaposlenih, kao i kvalitet izvršenih radova.  Očekujemo da se tehnički prijem obavi sledeće nedelje, a potom i da dobijemo upotrebnu dozvolu – rekao je našem portalu sagovornik iz Opštinske uprave.

Opština: „Brankovci“ od drugog polugođa u svojoj školi, tako mora da bude

Novi rok za konačan povratak učenika u renoviranu školu, posle dve godine, sada je 1. februar.

Ovim su se obistinile sumnje da škola neće biti spremna za prijem đaka do 22. januara, dodatno pojačane posle teksta našeg portala o trenutnom stanju u školi.

Pao plafon u tek renoviranoj školi „B. Radičević“ u Bujanovcu (foto)

Zbog ovog teksta je i policija posetila redakciju našeg portala nakon prijave direktora škole Nenada Tasića, o čemu smo takođe pisali.

Policija u redakciji Bujanovačkih po prijavi direktora škole Nenada Tasića

Renovirani objekat će, kako nam je rečeno, biti pod garancijom tri godine, tako što Opština zadražava 5 odsto od ukupne cene projekta (preko 200 miliona dinara).

-Tako da će izvođač vršiti sve eventualne popravke ili ćemo tim novcem angažovati druge firme, ako izvođač neće da radi – naglašavaju u Opštini.

Rok za završetak radova na kompletnoj rekonstrukciji škole je kraj januara.

Opština: Rok za završetak radova na OŠ „B. Radičević“ nije probijen




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *