Bujanovački trg okovan ledom koji niko ne uklanja, građani se plaše povreda

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 22. januar 2024. – Nekoliko građana Bujanovca javilo se našem portalu u ponedeljak ujutru preko aplikacije Javi Bujanovačkim, želeći da apeluju na nadležne da očiste centar grada od snega i leda jer, kako kažu, otežano se hoda i plaše se da ne dođe do ozbiljnih povreda. U to su se uverili i naši reporteri koji su u ranim jutarnjim časovima zabeležili fotografije na kojim se vidi da je trg okovan ledom.

Načelnik službe za inspekcijske poslove Metin Ramizi kaže da su svi oni koji žive i rade na trgu dužni da sneg i led očiste ispred svojih stambenih i poslovnih objekata.

Na pitanje ko je onda zadužen za uklanjanje snega i leda na samom šetalištu, Ramizi odgovara da šetalište mora „neko da očisti“ i da je za to „najverovatnije“ zadužen JP Komunalac.

Za održavanje šetališta zadužen Komunalac

Komunalna inspekcija je predsedniku skupštine stanara, vlasnicima i zakupcima stanova i stambenih zgrada, kao i preduzećima, pravnim licima, preduzetnicima i izvođačima radova izdala upozorenje na redovno čišćenje snega i leda ispred i sa poslovnih/stambenih objekta u skladu sa Odlukom o komunalnim delatnostima.

Kazne za one koji ne očiste ispred svojih lokala i kuća

  • Vlasnici i zakupci stanova dužni su da uklanjaju sneg i led sa trotoara ispred zgrada. Takođe, preduzetnici koji su korisnici, zakupci ili vlasnici poslovnih prostorija u prizemlju stambene zgrade dužni su da to čine ispred poslovnih objekata – objašnjava Ramizi.

Pored toga, navodi se da su preduzeća i druga pravna lica i preduzetnici dužni da uklanjaju sneg i led sa prilaznih puteva i staza do poslovnih zgrada i prostorija koju koriste. Preduzeća i druga pravna lica i preduzetnici koji su korisnici, zakupci ili vlasnici poslovnih prostorija u prizemlju stambenih zgrada, dužni su da uklanjaju sneg i led sa trotoara ispred poslovne prostorije.

“Izvođači radova dužni su da uklanjaju sneg i led sa trotoara ispred objekata u izgradnji”, dodaje se u upozorenju.

Nepostupanje po ovim odredbama, kako se navodi, biće sankcionisano naplatom novčane kazne na licu mesta od strane komunalnog inspektora.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *