Elektronsko plaćanje struje i uvid u račun ponovo dostupni građanima

Bujanovac, 22. januar 2024. Portal „Uvid u račun“ ponovo je dostupan korisnicima za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje. Na portalu su dostupni računi za decembar 2023. godine, kao i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, uz detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama, saopštio je EPS.

Dodaje se da su svi decembarski računi dostavlјeni i „Pošti Srbije“, uz rok za popust za redovno plaćanje 29. januar. Građanima je za reklamacije ponovo na usluzi i kol centar EPS, navodi se.

„Napominjemo, digitalna pretnja ni u jednom trenutku nije ugrozila proces proizvodnje električne energije, niti bezbednost podataka naših kupaca. EPS preduzima opsežne mere kako bi osigurao da se ovakvi incidenti ne ponove. Podizanje nivoa digitalne bezbednosti, kao klјučnog prioriteta, zbog zahtevnih procedura, veličine i složenosti sistema, uslovilo je postepeno vraćanje IKT sistema u funkciju“, piše u saopštenju

Plaćajte struju od kuće- nova usluga EPS-a

Iz EPS-a se zahvaljuju korisnicima na strpljenju i izvinjavaju zbog poteškoća pri korišćenju njihovih usluga i servisa.

Podsetimo, sredinom decembra EPS je saopštio da se oporavlja od nezapamćenog hakerskog napada, kripto tipa. Oni su tada tvrdili da taj napad ni na koji način nije ugrozio proizvodnju, niti snabdevanje električnom energijom, a nesmetano su se odvijale i sve aktivnosti trgovine električnom energijom, uz poštovanje preuzetih obaveza.

Odgovornost za napad preuzela je hakerska grupa „Qilin“. Oni su naveli da ako se EPS ne dogovori sa njima, objaviće sve podatke do kojih su došli.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *