Saša Arsić: Predsedniče, pobrinite se i za srpsku zajednicu u Bujanovcu

Bujanovac, 26. januar 2024. – Posle najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država renovirati školu u Lučanu kod Bujanovca i još neke škole u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku, reagovao je bujanovački odbor Narodnog pokreta Srbije (NPS) pitajući predsednika da li zna da albanska zajednica već dobija 90 odsto novca iz opštinskog budžeta.

Naravno da nemamo ništa protiv da albanska i romska deca idu u škole  koje imaju sve uslove za pohađanje nastave, ali svako ko misli svojom glavom ne može mirno da spava ako ne pita gospodina predsednika Aleksandra Vučića nekoliko pitanja – navodi se u saopštenju koje potpisuje šef NPS u Bujanovcu Saša Arsić

Vučić: I Albanci su naši građani, rekonstruišemo celu školu u Lučanu

Kako kaže, Albanci u Bujanovcu treba da pitaju svoje predstavnike u opštinskoj vlasti gde troše sredstva iz budžeta kada nemaju para da obezbede deci uslove za normalno pohađanje nastave.

-Da li predsednik zna da je u školi “Branko Radičević” i pored rekonstrukcije nemoguće obavljati nastavu već da srpska deca pohađaju nastavu u albanskoj školi “Sezai Suroi”. Da li zna da su popadali plafoni koliko su dobro izvedeni radovi. Da li zna da srpska deca u vrtiću u Žbevcu nemaju adekvatno grejanje, a da deca u školi u Lopardincu užinaju napolju – dodaje se u Arsićevom saopštenju.

Po njegovim rečima, predsednik je požurio da pokaže kako ne samo da je spreman da daje Gazivode, pozivni broj za Kosovo, da ukine dinar kao platežno sredstvo, da prizna tablice takozvane Republike Kosovo, već je spreman daje sve i u Bujanovcu.

-Svaki građanin opštine Bujanovac srpske nacionalnosti postavlja sebi pitanje da li predsednik planira da prođemo kao Srbi na Kosovu i Metohiji – kaže Arsić.

Kostić Mekica Vučiću: I mi u Lopardincu školu za rekonstrukciju imamo

Naglasio je da se Narodni Pokret Srbije zalaže za suživot svih naroda u Bujanovcu, ali je protiv toga da se zarad nekih viših ciljeva, kako oni nazivaju na primer priznavanje pokradenih izbora, čine ustupci na štetu Srba u opštini Bujanovac.

-Stiče se utisak da naš predsednik daje i ono što ne traže da bi Evropska unija zažmurila na neregularnost izbora – poručio je Arsić.

 




One thought on “Saša Arsić: Predsedniče, pobrinite se i za srpsku zajednicu u Bujanovcu

  1. БРАВО

    Али треба и Србима велика реконструкција свега, не би ли остали и сачували српска огњишта и земљу.
    Албанцима колко год да дате, неће они Србију, они имају само једну идеју, да се припоје Албанији, и да део централне Србије отуђе.
    Чудан је то народ!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *