Kostić Mekica Vučiću: I mi u Lopardincu školu za rekonstrukciju imamo

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 26. januar 2024. – Nakon najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država uložiti novac u rekonstrukciju škole u selu Lučane,  predsednik Mesne zajednice Lopardince Goran Kostić.Lopardinca mu poručuje: „Predsedniče, i mi školu za rekonstrukciju imamo“. Škola, po Kostićevim rečima, nije okrečena 12 godina, nema kuhinju, nema toalete, a poljski WC koji koriste učenici je u katastrofalnom stanju, kao u Srednjem veku.

Predsedniče, i mi imamo školu kojoj je prekopotrebna rekonstrukcija. Lokalna vlast i funkcioneri nam samo pred izbore obećavaju da će srediti školu, a kad prođu izbori na nas zaborave i tako već godinama – poručuje Kostić Vučiću

Vučić: I Albanci su naši građani, rekonstruišemo celu školu u Lučanu

Školu, koja je istureno odeljenje bujanovačke OŠ „B. Radičević“, pohađa oko 40 učenika. Deca nemaju mesto gde da užinaju, već jedu ispred škole i po kiši i po snegu, a poljski klozet je u katastrofalnom stanju – dodaje Kostić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je u petak Zdravstveni centar u Vranju i tom prilikom najavio potpunu rekonstrukciju škole u selu Lučane.

-Žalili su se da im prokišnjava krov, ali nećemo samo krov da rekonstruišemo već celu školu, kazao je Vučić u Vranju.

Država će stvoriti uslove da albanska deca u tom selu imaju najbolje uslove za šklovanje jer je, kako je rekao predsednik, Srbija i njihova zemlja.

Lopardince je „Najpopularnije selo Srbije 2023“ (foto)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *