Otvoren konkurs za kupovinu kuće na selu, država daje 10.000 evra

Bujanovac, 26. januar 2024. Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Građanima će na raspolaganju biti pola milijarde dinara.

Rok za prijavljivanje za seoske kuće sa okućnicom biće otvoren do utroška budžetskih sredstava, a najkasnije do 1. novembra ove godine.

Bujanovčani zainteresovani za kupovinu kuće na selu o konkursu se mogu informisati u kancelariji 314 u Opštinskoj upravi.

Na prošlom konkursu u opštini Bujanovac niko nije dobio novac, o čemu su Bujanovačke pisale.

Za Bujanovčane nema državne pomoći za kupovinu kuća na selu

Pravo učešća na javnom konkursu za kupovinu kuća imaju punoletni državljani Srbije, pojedinci, samohrani roditelji i parovi, mlađi od 45 godina. Podnosilac prijave samostalno pronalazi kuću sa okućnicom i obraća se lokalnoj samoupravi na čijoj teritoriji se kuća nalazi, a i ove godine davaće se najviše 1,2 miliona dinara za kupovinu jedne kuće.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da će ova godina biti rekordna, jer će biti useljeno 3.000 seoskih kuća i blizu 15.000 ljudi.

„Rebalansom će biti izdvojena dodatna znatno veća sredstva. Ubrzo startuje i program namenjen žiteljima sela koji reše da pokrenu ili prošire sopstvene najrazličitije poslove. Za to mogu da računaju na pomoć u iznosu do 10.000 evra. Za pogranične delove Srbije ta sredstva će biti i veća. Srbija mora da radi i ni jedan njen deo ne sme da ostane prazan“, dodao je on.

Prethodne tri godine useljeno je 2.650 kuća u selima širom Srbije, čime je krov nad glavom dobilo 10.000 ljudi.

Konkurs možete videti OVDE.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *