Odigran turnir u Lopardincu posvećen Danetu Šmircu, pobednik Milan Ristić

Piše: I. Jovanović

Pobednik turnira Milan Ristić

Bujanovac, 27. januar 2024.  Drugi memorijalni turnir u šahu koji se održava ui znak sećanja na prerano preminulog Slobodana Trajkovića, poznatijeg kao Dane Šmirc, odigran je danas u selu Lopardince kod Bujanovca. Pobednik turnira je Milan Ristić.

Turnir je održan u crkvenoj krstionici u ovom selu, u subotu, gde su meštani proslavili i školsku slavu Svetog Savu, a organizatori su Crkveni odbor sela i Mesna zajednica.

Drugo mesto osvojio je Nebojša Ristić, dok je trećeplasirani bio Nenad Kostić. Za igrača koji je najbolje odigrao partiju proglašen je Slobodan Nedeljković.

Nakon turnira, usledila je liturgija u crkvi Svetog Georgija, a potom i proslava školske slave Sveti Sava, čiji je domaćin bio Stefan Kostić.

Mnogo je bilo lepo i veselo. Sve smo sami organizovali. Meštani su doneli piće za goste, žene su napravile kolače i ostalo posluženje, a za atmosferu su bili zaduženi trubači. Crkveni odbor sela i domaćin slave podelili su deci paketiće, tako da je svako dete iz sela dobilo po dva paketića – kaže za Bujanovačke predsednik Mesne zajednice Lopardince Goran Kostić i dodaje da je ovo još jedan pokazatelj da je Lopardince najsložnije selo u Srbiji.

Kostić ovom prilikom želi da se zahvali i sponzorima, koji su pomogli da se obezbede nagrade za najbolje šahiste i paketići za decu, a to su kafe Diverso, Art Group, kameni radovi Manasijević i Hidrostop 001 Klinovac.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *