Ramadani: Gradonačelnik Tirane biće počasni građanin Bujanovca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. januar 2024. (foto Ramadani i Veliaj u Tirani) –  Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Enver Ramadani predložiće na prvoj sledećoj sednici lokalnog parlamenta da gradonačelnik Tirane Erion Veliaj bude proglašen za počasnog građanina Bujanovca.

-Za opštinu Bujanovac je čast i privilegija da ličnost kao što je Erion Veliaj ponese zvanje počasnog građanina, jer je pokazao spremnost da podrži našu malu opštinu –  naveo je Ramadani.

Naime, Bujanovačke su u više navrata pisale da Tirana sa 550.000 evra finansira izgradnju sportske sale za Osnovnu školu „Naim Frašeri“ u Bujanovcu.

Na opštinski račun stiglo pola miliona evra iz Tirane

-Ova veza počinje brigom koju je pokazao prema gradu Bujanovcu, konkretno sa prvom direktnom investicijom Tirane i nastaviće se kroz podršku drugim inovativnim, obrazovnim i kulturnim projekteima u našoj opštini – dodao je Ramadani. Veliaj je obećao donaciju od pola miliona evra tokom Ramadanijeve posete Tirani u oktobru prošle godine.

Tirana daje pola miliona evra za izgradnju sale u bujanovačkoj školi

Po Ramadanijevoj inicijativi 2020. godine Skupština je za počasnog građanina Bujanovca proglasila i tadašnjeg ministra spoljnih poslova Albanije Genta Cakaja.

Ramadani, predsednik Skupštine: Cakaj ostaje počasni građanin Bujanovca uprkos odluci ministarke Obradović

Međutim, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu nikada nije dalo saglasnost na tu odluku.

Ministarka Obradović: Cakaj neće biti počasni građanin Bujanovca zato što je protivnik Srbije

Inače, za počasnu građanku Bujanovca 1997. godine proglašena je Mira Marković, tadašnja predsednica Jugoslovenske levice (JUL) i supruga Slobodana Miloševića, na inicijativu tadašnjeg predsednika opštine Stojanče Arsića.

Stojanča Arsić: Mira Marković je mnogo pomogla Bujanovcu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *