Sećate li se berbernice Branka Brice? Evo kako danas izgleda čuveni lokal tri sa tri u glavnoj ulici

Bujanovac, 29. januar 2024. – Ime Branislav Ristić našim čitaocima ne znači gotovo ništa, ali su svakako svi, makar oni sugrađani srednje i starije generacije, čuli za legendarnog Branka Bricu ili se makar jednom obrijali ili ošišali u njegovom malenom lokalu u glavnoj ulici pored „Kule“, nazvanom „Partizan“ po omiljenom klubu.

Branko je u penziji od 2012, kada je i stavio katanac na lokal koji je često ličio na debatni klub u kome su se sastajali mušterije, prijatelji i komšije starog majstora da prodiskutuju najčešće o sportu i politici.

Mirne duše se zato može reći da je ova berbernica tri sa tri, sa konjićem za šišanje dece, starim reklamama za pivo i i još starijom fotografijom devojke pod čiju suknju zaviruje majmun, preteča društvenih mreža.

Gradske legende: Branko Brica, poliglota, partizanovac i nesuđeni kovač

Danas je njegov lokal, koji je u sklopu lokala u glavnoj ulici koji je kupio lokalni investitor, svojevrsna paradigma stanja u Bujanovcu, polomljenih izloga i prepun smeća. Dokaz kako se ovdašnji ljudi odnose ne samo prema tuđoj imovini i koji mnogo govori o njihovoj kulturi. Ukratko, još jedna divlja deponija u Bujanovcu, samo sakrivena od očiju.

A ako znamo da „slika govori više od reči, da li imate utisak da je ovo smeće sa fotografija prosuto po glavama svih nas koji se sećamo kultne berbernice i njenog vlasnika koga svakoga dana možemo videti u dnevnoj rutini kupovine hleba i štampe.

Njegova jedina svrha sada, dok ne bude izvesno porušen u nekom trenutku, je da probudi uspomene i nostalgiju za starim Bujanovcem.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *