Roditelji „Brankovaca“ ogorčeni zbog odlaganja rokova za povratak dece u školu

Bujanovac, 30. januar 2024. – Grupa roditelja dece koja pohađaju OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu koja se renovira više od dve godine, preko našeg portala obaveštava javnost o tome šta se dešavalo na sastanku 29. janura roditelja sa predstavnicima opštine i škole, kao i o tome da će deca najverovatnije, kako im je obećano, krenuti u matičnu školu nakon Sretenja.

Oni su nam, preko aplikacije Javi Bujanovačkim, uputili molbu da prenesemo njihovu poruku svima jer, kako kažu, u interesu Bujanovčana je da znaju šta se dešava sa školom.

Naime, grupa roditelja je u ponedeljak, 29. januara, otišla u zgradu opštine tražeći prijem kod načelnice Oeljenja za investicije i razvoj i predsednika opštine, kako bi dobili konačne informacije o početku pohađanja matične škole i stali, kako kažu, „na put manipulisanju datumima“.

Oni su, kako navode, 26. januara uputili dopis Saveta roditelja načelnici Odeljenja za investicije i razvoj Fazili Azemović u kome su izrazili želju da im se odobri sastanak sa nadležnima i poslali pitanja na koja su zahtevali odgovor u roku od 3 dana.

„Odgovor nismo dobili, a ni termin sastanka, pa smo se organizovali i lično otišli da zatražimo prijem. On je odobren i sastanku su prisustvovali predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, načelnik finansija Boban Pavlović, Fazila Azemović, direktor škole i roditelji“, kaže grupa roditelja

Saznanja i odgovore do kojih su došli žele da podele sa svim stanovnicima Bujanovca.

Počelo drugo polugođe, „Brankovci“ i dalje van svoje škole

„Kraj radova na sanaciji i obnovi zgrade škole je završen 26. januara. Izvođač radova nije dostavio dokumentaciju koja je potrebna za tehnički prijem zgrade sa zaključnim datumom. Očekuje se da dostavi dokumentaciju u narednih nekoliko dana. Nakon toga može se pristupiti tehničkom prijemu. Ukoliko odgovorna lica za proveru tehničke ispravnosti ne nađu nedostatke, onda se može očekivati da deca krenu u matičnu školu najkasnije nakon Sretenja. Radovi na sanaciji terena su odloženi do poboljšanja vremenskih uslova“, navode oni

Roditelji su, kako kažu, najviše nezadovoljni manipulacijama datumima i netransparentnošću postupka.

„Opštinski zvaničnici tvrde da sve što je u njihovim rukama su odradili i da nema velikih kašnjnja. Četiri puta se spekulisalo o polasku u školu i odlagalo zato što Ministarstvo nije dozvolilo ulazak dece u školu zbog nebezbednosti“, dodaju roditelji.

Kako su Bujanovačke ranije pisale, rok za završetak radova bio je 22. januar, odnosno početak drugog polugođa, ali do toga nije došlo.

Sledeći rok bio je 1. februar, ali ni to obećanje nadležnih neće biti ispunjeno. Oni su sada roditeljima obećali povratak njihove dece u školu posle Sretenja i neradnih dana koji slede (19. februar).

Bujanovačke će se u narednim danima baviti ovom temom




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *