„Sanirani“ put kod Sejaca u gorem stanju nego pre popravke (video)

Bujanovac, 5. februar 2024. Put ka mahali Zapađe kod sela Sejace u opštini Bujanovac, koji je „saniran“ pre dva meseca, sada je u katastrofalnom stanju, kažu meštani koje su svoje tvrdnje potkrepili snimcima i fotografijama sa lica mesta.

-Koordinaciono telo je poslalo mašine da poprave put, ali je put totalno uništen, pogotovo deonica od 900 metara koji vodi do šest kuća u kojima živi 18 meštana. Mašinama su praktično svukli tucanik sa puta, nasipan još 1996. godine, tako da je ostalo samo blato – kaže za Bujanovačke Srećko Ilić iz mahale Zapađe.

U kakvom je stanju put možete videti na snimku OVDE.

Podsetimo, Bujanovačke su u novembru prošle godine pisale o problemima koje meštani naselja imaju zbog raskopanog puta.

-Za selo Sejace, mahala Zapađe, trebalo je da se nasipa put koji je 2015. godine rađen do brda iznad sela za jednu kuću, dok za ostalih šest kuća u kojima zivi 18 meštana mahom starijih, nije urađen. Pre tri dana došle su mašine, preko Koordinacionog tela, bez nadzornog organa iz Opštine i put totalno uništili. Otišao sam odmah u Bujanovac kod načelnice Fazile Azemovič i rekla je „šta je urađeno urađeno je, više nema sredstava – kazao je tada meštanin za naš portal.

Načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović demantovala je meštane da je put u lošem stanju, kao i da je prilikom radova na saniranju puta prema mahali urađeno sve što je bilo predviđeno ugovorom.

Takođe, tada je potvrdila da put nije nasipan u celosti, već su tucanikom nasipana kritična mesta, takođe, kako je predviđeno ugovorom.

Opština demantuje meštane Sejaca: Put sigurno nije gori nego što je bio, urađeno sve što je predviđeno




One thought on “„Sanirani“ put kod Sejaca u gorem stanju nego pre popravke (video)

  1. Vitomir Spasić

    Slažem se sa ovom izjavom Srećka Ilića da je put bio loš,ali sad su ga totalno uništili.Pozvao bi nadležne u Bujanovcu da izađu na licu mesta i da se utvrde činjenice.Ovo je samo neka njihova firma uzela pare za jedan kamion tucanika,ko zna koliko…Bio sam pre mesec dana sa porodicom baš tim putem da obiđem rodni kraj i morao sam da idem pešice po blatu sa decom i osećao sam se isto ko i pre 30 god.što je bilo,od tad do dan danas sve lopovi u Bujanovačkoj opštini rade za svoju korist.Bio bih najsrećniji da se napravi put,a isto tako i da se utvrdi u čiji džep su završile ove pare što su bile namenjene za put u Zapađe.Treba da ih bude sramota što se igraju sa životima ljudi koji žive u tom selu,jer nemogu ni kod lekara da odu.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *