Bujanovačka opozicija nepoverljiva prema ideji zajedničke liste

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. februar 2024. – Posle inicijative Nenada Mitrovića (SNS) i Stojanče Arsića (SPS) da se formira zajednička srpska lista za predstojeće lokalne izbore u Bujanovcu, stavovi lokalnih lidera nekoliko stranaka o toj ideji su podeljeni. Dok Saša Arsić (NPS) izričito odbija bilo kakvu saradnju sa naprednjacima, Slavoljub Ristić (Novi DSS) bi razmotrio tu mogućnost, a Goran Kostić (Mi-glas iz naroda) se slaže uz uslov da na čelu zajedničke liste budu „neki novi nestranački ljudi“.

Predsednik opštinskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Bujanovcu, Saša Arsić, kaže da ovaj predlog njegova stranka neće prihvatiti iz, kako navodi, više razloga.

Pomenuta grupacija SPS-SNS ima zajedno 13 odbornika u opštinskom parlamentu i ništa važno nije uradila za srpsku zajednicu. Da su Albanci imali želju da formiraju vlast sa Mitrovićem i Arsićem oni bi to uradili do sada, ne vidim šta bi se to promenilo za par meseci u njihovim stavovima posle izbora – kaže Arsić

Program i politička opredeljenje NPS su, po Arsićevim rečima, potpuno suprotna od politike predstavnika Srba u opštinskom parlamentu trenutno.

-Stav NPS u Bujanovcu je da treba da damo mogućnost biračima da mogu da 0dluče između dva programa koja će im biti ponuđena za rešavanja svih aktuelnih problema. Smatramo da smo ozbiljna organizacija i da cenzus ne dovodimo u pitanje, tako da sigurno neće doći do rasipanja srpskih glasova – dodaje Arsić.

Narodni Pokret Srbije, po Arsićevim rečima, ima za cilj da bude servis građana opštine Bujanovac i da probleme i način za njihovo rešavanje iznosi u opštinskom parlamentu, a to će, kako kaže, najbolje postići time što planiraju da iz svake seoske i gradske sredine kandiduju ljude za opštinske odbornike.

Predsednik opštinskog odbora Novog DSS-a Slavoljub Ristić kaže za naš portal da će Mitrovićev predlog zavisiti od „tehničkih“ detalja i podseća na ranije neuspešne pokušaje ujedinjenja.

Ne znam koliko je jedna lista plodotvorna, jer je sujeta glasača jako velika i može doći do onoga „neću da izađem na izbore zbog ovog ili onog“. Predlog i nije toliko loš, ne treba isključiti ni jednu mogućnost, ali nisam ni optimista po tom pitanju. Oni su najavili neke predloge, pozivaće nas na sastanke, pa ćemo videti šta i kako – kaže Ristić i dodaje da će „sve zavisiti od onih koji smatraju da su mnogo veliki“

 

Mitrović (SNS): Pozivamo sve, ali bukvalno sve srpske stranke u Bujanovcu na zajedničku izbornu listu

Goran Kostić, poslanički kandidat i predstavnik pokreta dr Branimira Nestorovića za Bujanovac, slaže se sa predlogom za formiranje zajedničke srpske liste, ali pod uslovom da nosioci budu neki novi ljudi.

Jedna lista je super, ali da na njenom čelu budu novi mladi ljudi, fakultetski obrazovani, koji do sada nisu bili u politici. Ovi koji su vladali 30 godina pokazali su koliko vrede, vreme je da damo šansu i drugima ako želimo promene nabolje – kaže Kostić za Bujanovačke

Podsetimo, Nenad Mitrović (SNS) i Stojanča Arsić (SPS), kao lideri dve jedine srpske liste koje su ušle u SO Bujanovac nakon izbora 2020, pozvali su sve partije i pokrete koji okupljaju bujanovačke Srbe na formiranje zajedničke liste za predstojeće lokalne izbore.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *