Direktor Doma zdravlja u Preševu više nema opravdanje, zapošljavanje ili tužbe

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. februar 2024. Vlada Srbije donela je početkom ovog meseca još jedan zaključak kojim daje saglasnost da se u stalni radni odnos prime svi zdravstveni i pomoćni radnici koji su bili angažovani tokom Kovid pandemije, a ovoga puta se precizira da prijem radnika nije uslovljen kadrovskim planovima zdravstvenih ustanova. Upravo je kadrovski plan poslužio kao argument direktoru Doma zdravlja u Preševu dr Bobanu Spasiću da ne postupi po prethodnoj odluci Vlade, tvrdi narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi.

“Dom zdravlja u Preševu i njegov direktor nisu ispoštovali prvi zaključak vlade pod izgovorom da kadrovskim planom ove ustanove nisu predviđena slobodna radna mesta i uskratili su pravo na zapošljavanje. Tako je direktor uskratio je pravo na rad za oko 40 mladih iz Preševa”, navodi Kamberi.

Uprkos Zaključku Vlade, Dom zdravlja Preševo ne zapošljava za stalno radnike angažovane u koroni

On je u utorak javno pozvao direktora Doma zdravlja u Preševu da sprovede zaključak Vlade i omogući stalni radni odnos svima koji su angažovani u vreme pandemije KOVID-19.

“U suprotnom, ohrabrujem sve koji su tada zaposleni da podnesu tužbu zbog uskraćivanja ovog prava i sudskim putem dobiju pravo na zapošljavanje. U ovom slučaju nudim i ličnu pomoć i pomoć mog tima”, kaže Kamberi.

Dodao je da se u slučaju zapošljavanja u Domu zdravlja u Preševu radi o otvorenoj diskriminaciji koja se ne sme tolerisati.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *