Arifi priznao stranačko zapošljavanje i potvrdio Bujanovačke: Zaposlili smo mu ženu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. februar 2024. Predsednik opštine Bujanovac i lider Demokratske partije (DP) Nagip Arifi danas je sa skupštinske govornice praktično priznao i potvrdio da itekako ima stranačkog zapošljavanja. Govoreći o sada već bivšem članu njegove partije i odborniku Rahimu Rahimiju, Arifi je rekao: Zaposlio je svoju ženu, hteo da pomogne zetu, sve zahteve smo mu ispunili, a on nije glasao ni za budžet.

Arifi je ovim priznanjem na sednici Skupštine potvrdio pisanje Bujanovačkih o nameštenom konkursu za posao u Opštinskoj upravi početkom 2022. godine, kada su, po našim saznanjima, radna mesta na neodređeno vreme bila rezervisana za suprugu odbornika Rahimija, ali i za brata predsednika opštine.

Stalni posao vozača u opštini rezervisan za Nagipovog brata

Od Rahimija, koji je nedavno napustio Demokratsku partiju, zatražio je da podnese ostavku na mesto odbornika, što ovaj još uvek nije uradio, iako je to najavio.

Nagipov odbornik prešao u opozicionu Alternativu

-Danas ovde nema dvojice odbornika koji na Fejsbuku objavili da su prelaze u druge stranke. Rahimi je rekao da će vratiti mandat, ali nije. Neka podnesu ostavke ako su već prešli u druge stranke – rekao je Arifi posle glasanja za proglašenje gradonačelnika Tirane za počasnog građanina Bujanovca.

Replicirao mu je Arber Pajaziti, šef opozicione Alternative za promene, čiji član je nedavno postao Rahimi.

-Nije u redu da se ovde pominju supruge i zetovi. Rahimi je izneo svoje razloge za napuštanje Demokratske partije. A ja ne znam nijednog predsednika opštine koji je zaposlio više svojih ljudi od vas – rekao je Pajaziti.

Potom je obelodanjeno da i Bujar Sejdiu iz Arifijeve stranke prelazi u Alternativu, ali će on zadržati svoj odbornički mandat i biti deo novoformirane odborničke grupe ove opozicione stranke.




One thought on “Arifi priznao stranačko zapošljavanje i potvrdio Bujanovačke: Zaposlili smo mu ženu

  1. Raif

    Pa lepo od Arifija. Priznaje da je partijski (a ne regoralnim konkursima i po zaslugama i kompetencijama kao kriteijumima) zapošljavao ljude. I NIKO se ne skandalizuje zbog toga. Niko ne negira krsenje zakona a jedini skandal kako izgleda je sto se “pominje nečija žena i zet” a ne i ostali koji su svi zapošljavani po istim kriterijumima…stranka. Prčija. Sram vas bilo.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *