Srpski odbornici ne dolaze na sednicu posvećenu gradonačelniku Tirane

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. februar 2024. Srpski odbornici neće prisustvovati današnjoj sednici bujanovačke Skupštine na kojoj bi gradonačelnik Tirane Erion Veliaj trebalo da bude proglašen za počasnog građanina Bujanovca, potvrdio je u ponedeljak našem portalu šef odborničke grupe SNS Nenad Mitrović.

On je naglasio da su odluku o bojkotu sednice doneli predstavnici obe srpske liste (SNS i SPS). Jedan od razloga je način na koji je predlog dospeo na dnevni red.

-Nije ispunjena procedura, s obzirom da je obaveza da se skupštinska komisija izjasni o ovakvom predlogu, pa da posle predlog ide na skupštinu, a ne da predlaže predsednik skupštine ili opštine. Ovako ispada da može svako kome padne na pamet da predlaže nekog da bude počasni građanin – kaže Mitrović.

Gradonačelnik Tirane počasni građanin Bujanovca, odluka u ponedeljak

Dodao je da se dodeljivanje zvanja počasnog građanina obično dešava na svečanoj sednici za dan opštine, a da žurba opštinske vlasti sa ovim predlogom ukazuje na političku pozadinu.

-Možda je razlog za užurbanost sticanje političkih poena pred predstojeće lokalne izbore – kaže Mitrović.

Predsednik Skupštine Enver Ramadani predložio je da Veliaj bude proglašen za počasnog građanina Bujanovca, kako je obrazložio, zbog velikog doprinosa i posvećenosti unapređenju odnosa Tirane i Bujanovca.

„Pre svega ogromna finansijska pomoć radi izgradnje sportske sale u Osnovnoj školi Naim Frašeri u Bujanovcu u iznosu od 550.000 evra“, navodi se u predlogu.

Da bi odluka Skupštine postala punovažna neophodna je saglasnost Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *