Inspekcija: Neprestano radimo na smanjenju zagađenosti Bujanovca

Bujanovac, 13. februar 2024. Opštinska inspekcija u Bujanovcu neprestano radi na suzbijanju nastajanja divljih deponija, nezavisno od toga da li se one nalaze u gradu, pored puta, na livadi, na obali reke ili na privatnoj parceli, rekao je danas načelnik službe Metin Ramizi za naš portal.

-Mi smo već pokrenuli postupak za divlje deponije, nebitno da li se nalaze pored reke ili na nekom drugom mestu. Imamo dve ekipe koje rade u obe smene, obilaze teren i ako uhvate nekog na licu mesta da baca smeće onda se pokreće postupak – objašnjava Ramizi.

Opštinska komunalna inspekcija je, kako kaže, Odeljenju za investicije i razvoj poslala spisak divljih deponija i dobila obećanje da će deponije biti očišćene.

-Po nekim našim nalozima se već postupilo, kao što je slučaj sa Prizrenskom ulicom, gde je protiv vlasnika parcele, na kojoj je ogromna gomila otpada, pokrenut postupak – dodaje Ramizi.

Inspekcija kažnjava građane zbog divljih deponija

Podsetimo, Bujanovačke su ranije danas objavile fotografije obala Južne i Binačke Morave, ali i Preševske Moravice kod Bujanovca, koje su pretvorene  u pravu deponiju, ruglo i izvor zaraze.

Bruka i sramota Bujanovčana, jezivi prizori sa bujanovačkih reka (Foto)

 




One thought on “Inspekcija: Neprestano radimo na smanjenju zagađenosti Bujanovca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *