Osim radnih mesta, i asfalt za članove stranke Nagipa Arifija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. februar 2024. (foto DP fb) – Nakon što je u ponedeljak na sednici Skupštine priznao da članove i funkcionere njegove Demokratske partije (DP) namiruje radnim mestima u Opštinskoj upravi, prvi čovek Bujanovca Nagip Arifi stranačko zapošljavanje je potvrdio i u saopštenju stranke. Otkriveno je, takođe, da se za angažman u Arifijevoj stranci dobija i asfalt.

DP se ovim saopštenjem razračunala sa dvojicom dojučerašnjih članova i odbornika Rahimom Rahimijem i Bujarom Sejdijuom. Posebno je targetiran Rahimi, kome je u saopštenju pobrojano šta je sve dobio.

Arifi priznao stranačko zapošljavanje i potvrdio Bujanovačke: Zaposlili smo mu ženu

“Rahimijevu izjavu na Fejsbuku, Demokratska partija smatra amaterskom i smešnom, u kojoj se, između ostalog, kaže da nije bio uvažen u strukturama partije. Podsećamo ga da je bio među najpovlašćenijima u stranci, jer je prva ulica koja je asfaltirana u Biljači bila upravo ulica u kojoj živi. Drugi zahtev koji je ispunjen je zapošljavanje njegove supruge na neodređeno vreme u Opštinskoj upravi u Bujanovcu. Uvažili smo sve njegove zahteve za ulaganja u njegovo selo, iako je bilo slučajeva kada za to nije glasao u Skupštini”, navodi se u saopštenju.

Bujanovačke su ranije javile da je Rahimi prešao u opozicionu Alternativu za promene, ali još uvek nije vratio odbornički mandate, iako je najavio, a Arifi ga je na to juče podsetio.

“Rahim Rahimi, bio je među najpovlašćenijima tokom mandata ove vlasti, a nakon ispunjenja ličnih zahteva, dve godine zaredom ucenjuje lokalnu vlast. On je zahtevao da se tenderi daju njegovom zetu, koji je, kao i sve druge firme, imao pravo da konkuriše, ali zbog neispunjavanja zakonskih uslova nije mogao da bude dobitnik. Rahimi je na Fejsbuku obećao da će na prvoj sednici Skupštine opštine predati osvojeni mandat u ime DP-a, a nije to učinio. Osim što je izdao biračko telo Biljače i Demokratske partije, danas je izdao i sebe, jer nije održao obećanje koje je dao 28. januara ove godine na svom Fejsbuk profile”, poručuju iz Arifijeve stranke.

Nagipov odbornik napustio Skupštinu: Nezadovoljan sam, u stranci me niko ništa nije pitao

Nedostatak argumenata i razumnog obrazloženja, dodaje se, naterao je Rahima Rahimija i Bujara Sejdiua da na najpodmukiji način napuste stranku.

“Njihov nedostatak hrabrosti da se suoče sa istinom i rukovodstvom stranke dovelo je do toga da ostavke podnesu na Fejsbuku. Da stvar bude gora, sednici Skupštine opštine na kojoj je gradonačelnik Tirane Erion Veliaj proglašen počasnim građaninom, Rahim i Bujar nisu prisutvovali, što nas navodi na to da slede agendu onih koji su danas bili protiv Tirane i Albanije”, kažu u Arifijevoj stranci.

Bivši članovi su optuženi i za “mračnu šemu” rušenja albanske vlasti.

“Podsećamo da su Rahim i Bujar bili deo mračne šeme za rušenje lokalne vlasti na čelu sa Albancima i stvaranje nove sa srpskom većinom. Ova ideja, koja nema ničeg albanskog, ima za cilj da stvori podele u albanskom političkom faktoru, koji je od 2020. godine jedinstven i nepokolebljiv”, poručuju iz DP.

Zatražili su od Rahimija da se “ne švercuje sa mandatom DP-a, kao što je to  uradio Sejdiu, već da vrati odbornički mandat stranci.

Bujanovačke su u ponedeljak javile da Sejdiu ostaje u skupštini, kao član novoformirane odborničke grupe opozicione Aleternative za promene.

Ako Rahimi ne vrati mandate stranci Arifi ostaje sa osam odbornika, a vladajuća koalicija bez većine, jer će imati 20 odbornika – sa 8 iz Partije za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija i 4 iz Pokreta za demokratski progres Šćiprima Muslijua.

Ipak, vlast Arifi-Kamberi-Musliju svakako je na samom kraju četvorogodišnjeg mandata i izbori se očekuju u narednim mesecima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *