Vlasnik mlekare iz Drežnice demantuje meštane i traži pomoć Opštine Bujanovac

Bujanovac, 16. februar 2024. (Foto EuPro)- Vlasnik mlekare „Maj plus“ iz sela Drežnica kod Bujanovca, Nenad Ristić, reagovao je povodom optužbi meštana ovog sela da mlekara godinama unazad izbacuje otpad u obližnji potok, o čemu su pisale Bujanovačke. Ristić tvrdi da se izlivanje dešava samo u slučajevima kada dođe do kvara na pumpi, ali i kada se to desi, onda otpad otiče na njegov posed u kanal pored potoka, a ne u potok. Kvar se, kako kaže, otkloni u roku od 2-3 dana.

Ristić nam je dostavio fotografiju kao dokaz da je potok čist

-Otpadne vode su rešene tako što ih šaljem u kolektor čiji je vlasnik JP Komunalac i te usluge plaćam redovno – objašnjava Ristić.

Inspekcija mu je, kako kaže, najavila dolazak za ponedeljak i on očekuje da potvrde ove njegove navode.

Ristić demantuje i optužbe meštana da otpadne vode koje se izlivaju šire nesnosan smrad.

-To ne može da smrdi ne znam koliko, to je surutka, a  miris ne može da smeta nikome, jer je prva kuća udaljena 500 metara od mlekare – kaže on.

Meštani Drežnice traže reakciju inspekcije, optužuju mlekaru za zagađenje

Mlekara „Maj plus“ je, kako kaže, jedina na jugu Srbije koja je prve kategorije, a pored toga nema nikakvu pomoć opštine Bujanovac.

-Nemam podršku od opštine po pitaju infrastrukture. Sam sam dovodio struju iz sela u dužini od 500 metara, a iste dužine sam sproveo i priključak za vodu. Upošljavam 10 radnika, koji su svi uredno prijavljeni, i obveznik sam mesečnog PDV-a u iznosu od 500.000 do milion dinara – kaže Ristić.

Taj novac, dodaje, ide u opštinsku kasu, a napon struje u mlekari nema veći od 170 vati, tako da je prinuđen da neke mašine prebacuje u Vranje da bi radile.

-Mašine vakumerke prebacujem u Vranje i tamo radim vakumiranje, jer ako ih koristim u mlekari dolazi do kvarova zbog niskog napona – objašnjava Ristić.

Ovim povodom Ristić se obraća i lokalnoj vlasti, moleći da mu pomognu kada je reč o naponu.

JAVI BUJANOVAČKIM! Prijavite problem preko našeg portala

 




One thought on “Vlasnik mlekare iz Drežnice demantuje meštane i traži pomoć Opštine Bujanovac

  1. Laser

    Takoje upravu su meštani jer uvek je većina upravu nemoze neko da zarađuje a ostali da trpe smrad ,ako nisi napravio kako treba mlekaru obustavi rad dok se to ne reši a ne ovako ,bravo ljudi ako ništa ne uradite ima drugo rešenje samo budite složni i rešite taj problem za brzinu i trajno

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *