Arifi u Gnjilanu slavi proglašenje nezavisnosti Kosova, Kamberi poručuje: Budućnost je naša

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. februar 2024. Na 16. godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova predsednik Opštine Bujanovac prisustvuje svečanoj sednici Skupštine opštine Gnjilane, a narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi poručuje da je “Kosovo najdemokratskija država na Zapadnom Balkanu”.

Kako je naveo Arifi na Fejbuku, na današnji dan Albanci se podsećaju žrtvovanja mnogih generacija koje su dale svoje najdraže za Kosovo.

Niko od albanskih funkcionera nije čestitao Dan državnosti

“Sloboda izražavanja, poštovanje zakona i ljudskih prava, poštovanje prava manjina, često iznad evropskih normi, vrednosti su koje čine ponosnim svakog Albanca, ne samo sa Kosova”, navodi poslanik Kamberi.

Po njegovim rečima, Preševska dolina, kako Albanci nazivaju područje Bujanovca, Preševa i Medveđe,  bila je saputnik u svakom procesu kroz koji je Kosovo prošlo.

“Sve probleme i izazove Kosova iskusili su i Albanci u Dolini. Bez sumnje, u svakom uspehu Republike Kosovo uživamo i mi. Zato ovaj dan slavi i Preševo, Bujanovac i Medveđa zajedno sa Kosovom. Budućnost je naša”, navodi Kamberi na Fejsbuku.

Kosovo je proglasilo nezavisnost 17. februara 2008. godine, a Srbija tu odluku ne priznaje.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *