Jedinstvena lista za izbore u Bujanovcu: Srpski političari se sastaju danas

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. februar 2024. (foto arhiva) – Sastanak predstavnika srpskih političkih grupacija o eventualnom jedinstvenom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u opštini Bujanovac biće održan danas. Po nezvaničnim informacijama, izbori će biti održani početkom juna.

Sastanak su inicirali predsednik Srpske napredne stranke (SNS) u Bujanovcu  Nenad Mitrović i šef druge grupe srpskih odbornika u bujanovačkoj skupštini Stojanča Arsić.

Mitrović je pre nedelju dana preko portala Bujanovačke uputio javni poziv svim srpskim političarima, strankama, grupama građana i udruženjima koji planiraju da učestvuju na izborima.

Mitrović i Arsić pozivaju sve srpske političare na sastanak u ponedeljak, tema zajednička lista

Sastanak će se održati u maloj sali Doma kulture od 17 časova, a Bujanovačke će o dešavanjima izveštavati javnost.

Inicijator sastanka Mitrović je rekao i da je Dom kulture odabran kao „neutralni“ teren – da u startu bude jasno da su stranke u drugom planu i da se svako ko namerava da učestvuje na izborima smatra pozvanim.

-Smatram da je ovakav javni poziv najprikladniji, da nekog ne izostavimo ako bi zvali ponaosob, jer zaista ne znam ko sve planira da učestvuje na izborima, ovako pozivamo apsolutno sve koji to nameravaju da dođu i da razgovaramo – rekao je on prošle nedelje.

Ranije je naglasio da je cilj da Srbi sačuvaju sadašnjih 13 odborničkih mandata, možda čak i da se taj broj poveća, a jedini način za to je jedinstveni nastup svih srpskih opcija.

Nakon što su planovi za sastanak obelodanjeni reagovao je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Nevzad Lutfiu, najavivši da će od albanskih lidera zatražiti zajednički nastup ili ponovno uspostavljanje albanske većine posle izbora.

Mlađani Nevzad ponovo ujedinjuje Albance

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *