Mitrović i Arsić pozivaju sve srpske političare na sastanak u ponedeljak, tema zajednička lista

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. februar 2024. Šef Srpske napredne stranke (SNS) u Bujanovcu  Nenad Mitrović uputio je danas preko portala Bujanovačke javni poziv svim srpskim političarima, strankama, grupama građana i udruženjima na sastanak na kojem će se razgovarati jedinstvenoj srpskoj listi za predstojeće lokalne izbore u Bujanovcu. Sastanak je zakazan za ponedeljak (19. februar) od 17 časova u maloj sali Doma kulture.

Kako je naglasio, sastanak iniciraju on i šef druge grupe srpskih odbornika u bujanovačkoj skupštini Stojanča Arsić.

Dom kulture je odabran kao „neutralni“ teren, kako kaže, da u startu bude jasno da su stranke u drugom planu i da se svako ko namerava da učestvuje na izborima smatra pozvanim.

-Smatram da je ovakav javni poziv najprikladniji, da nekog ne izostavimo ako bi zvali ponaosob, jer zaista ne znam ko sve planira da učestvuje na izborima, ovako pozivamo apsolutno sve koji to nameravaju da dođu i da razgovaramo – kaže Mitrović.

On je ranije najavio da će zajedno sa Stojančom Arsićem uputiti ovakav poziv, naglasivši cilj da Srbi sačuvaju 13 odborničkih mandata, možda čak i da se taj broj poveća, a jedini način za to je jedinstveni nastup svih srpskih opcija.

Mitrović (SNS): Pozivamo sve, ali bukvalno sve srpske stranke u Bujanovcu na zajedničku izbornu listu

Saša Arsić, lider bujanovačkog odbora Narodnog pokreta Srbije, odmah je odbacio mogućnost zajedničkog nastupa sa naprednjacima.

Bujanovačka opozicija nepoverljiva prema ideji zajedničke liste

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *