Komunalac se iživljava nad meštanima Banje, fekalije se izlivaju i po kućama

Bujanovac, 19. februar 2024. Meštani Bujanovačke Banje duže od godinu dana muku muče sa kanalizacijom. Otpadna voda se do sada izlivala iz šahti i dvorišta, a sada je  počela da se izliva i po kupatilima. Ne mogu, kako kažu, od smrada da žive. Upozoravaju da će tužiti bujanovački JP Komunalac. U ovom preduzeću kažu da nisu upoznati sa problemom, ali da će proveriti o čemu se radi.

-Godinu i po dana imamo problem sa kanalizacijom, izliva se voda, šahtovi su puni, ali sada je počelo da se izliva i po kućama. Kupatilo u mojoj kući se puni već danima, od smrada ne možemo da živimo. Obavestio sam o tome predsednika mesne zajednice i zahtevao da pišemo Komunalcu za početak pismenu opomenu, a ako treba i da tužimo. Više od godinu dana molimo, apelujemo, ali ništa se ne dešava. Pumpe su pokvarene, ali izgleda i da niko neće da radi – kaže meštanin Bujanovačke Banje koji nam je poslao fotografije svog kupatila.

Tehnički direktor JP Komunalac Semi Aliji kaže da nije upoznat sa ovim problemom i da, po njegovom saznanju, kanalizacija radi, ali ne punim kapacitetom.

-Pumpa radi non-stop, mi imamo svog radnika u Banji i kada ima potrebe za nekom intervencijom on nas zove i mi odmah izlazimo na teren. Nemam saznanja o tome da se kanalizacija izliva po kućama, ali ispitaću o čemu se radi, ne mogu ništa da obećam – kaže Aliji za Bujanovačke.

Ovo nije prvi put da meštani Bujanovačke Banje pokušavaju da preko našeg portala apeluju na nadležne da im reše višegodišnji problem sa kanalizacijom.

Bujanovačka Banja: I meštani i turisti guše se u smradu iz kanalizacije

O tome smo najpre pisali 18. novembra 2022, zatim 12. decembra iste godine kada nam je u Komunalcu rečeno da će „problem biti rešen sutra“. Temu smo ponovo pokrenuli 4. aprila prošle godine, a zatim 16. avgusta. Problem i dalje nije rešen, već se naprotiv, sudeći po ovim fotografijama, stanje pogoršalo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *