Albanski lideri podržali ideju o izbornom jedinstvu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. februar 2024. Predstavnici albanskih partija u Bujanovcu podržali su inicijativu o predizbornoj ili postizbornoj koaliciji albanske većine, saopšteno je iz Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) posle sastanka održanog u utorak. Albanski političari su o ovome pregovarali samo dan posle sastanka Srba na kojem se dogovarala jedinstvena srpska lista.

Jedinstvo Albanaca zatražio je predsednik NSA Nevzad Lutfiu, kao odgovor na pokušaje Srba da se okupe na jedinstvenu listu za predstojeće lokalne izbore u Bujanovcu.

Mlađani Nevzad ponovo ujedinjuje Albance

Pozivu šefa NSA odazvali su se lider Demokratske partije (DP) i aktuelni predsednik opštine Nagip Arifi, predsednik bujanovačkog odbora Partije za demokratsko delovanje Ragmi Mustafi i šef Pokreta za demokratski progres Šćiprim Musliju. Ove stranke od 2020. godine čine vladajuću “svealbansku” većinu u Bujanovcu.

Sastanku je prisustvovao i Arber Pajaziti, šef lokalnog odbora opozicione Alternative za promene, i žestoki kritičar aktuelne vlasti.  

Pajaziti: Nema šanse da Arifi, Kamberi i Musliju rasture koaliciju, vlast im je plen

-Stranke su se izjasnile za postizanje predizbornog ili postizbornog dogovora o novom mandate albanske većine i izrazili spremnost da se na narednim sastancima razgovara o principima i kriterijumima – navode iz NSA.

Dodaje se da je Lutfiu na sastanku naglasio da inicijativa NSA nije usmerena ka tome da se ignoriše ili isključi bilo koja druga zajednica, “već da poštujemo sebe kao najveću zajednicu u opštini Bujanovac”.

Mitrović: Svi su podržali ideju o jedinstvenoj srpskoj listi, ali konačna odluka 4. marta




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *