Komesarka za izbeglice u Preševu obišla migrante povređene u teškom udesu

Bujanovac, 28. februar 2024. Komesarka za izbeglice i migracije Srbije Nataša Stanisavljević posetila je u utorak prihvatni centar u Preševu i obišla migrante koji su povređeni u teškoj saobraćajnoj nesreći 20. februara.

Ovom prilikom komesarka se upoznala sa trenutnim zdravstvenim stanjem svih petoro lica koji su smešteni u centru u Preševu i kojima je odmah po dolasku pružena neophodna nega, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

U teškom udesu stradale su tri osobe, a povređeno je 11 među kojima je bilo i dece.

Teška saobraćajka kod Bujanovca, ima poginulih

 

Kako je saopšteno,  svim licima u centru kojim rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije obezbeđena je hrana, zdravstvena zaštita i psiho-socijalna podrška jer cilj Komesarijata je da pomogne i zbrine sva lica kojima je pomoć potrebna.

„Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je odmah krenuo sa zbrinjavanjem lica koja su doživela saobraćajnu nesreću i u stalnoj smo komunikaciji i koordinaciji sa svim državnim organima“, napominje se u saopštenju.

U prihvatnom centru u Preševu trenutno je smešteno 194 lica, od čega dominantnu nacionalnu strukturu čine korisnici poreklom iz Sirije i ovaj centar opredeljen je za prijem i smeštaj punoletnih muškaraca – samaca.

Tužilaštvo o teškom udesu: Uhapšen vozač, prevozio 14 migranata




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *