Bujanovčani napunili Dom kulture, uživali u koncertu i sakupli 190.000 za pomoć sugrađaninu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 1. mart 2024. Na humanitarnom koncertu „Mi to možemo“, održanom u četvrtak u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, od prodaje karata prikupljeno je 191.710 dinara i sav novac biće usmeren u humanitarne svrhe.

Koncert su organizovali učenici i nastavnici Srednje škole „Sveti Sava“.

Koncert je otpočeo horom, a onda su se nizale recitacije, igre malih i velikih folkloraša iz bujanovačkog KUD „Soko“, numere koje je izvodila vokalna solistkinja iz Bujanovca Anđela Dukadinović i nastup malog virtuoza na harmonici Alekse Zlatkovića, učenika drugog razreda bujanovačke Muzičke škole.

Velika sala bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a o tome koliko je pesme i igre falilo našim sugrađanima govori i činjenica da su se folkloraši vraćali na bis.

Bujanovčani su još jednom pokazali da imaju veliko srce i da ujedinjeni „Mi to možemo“.

-Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima, privrednim društvima i organizacijama koje su nas podržale. Posebnu zahvalnost dugujemo profesoru muzičke škole Milošu Stoimenovu, članovima KUD “Soko“ na čelu sa Nenadom Mitićem, solistkinji Anđeli Dukadinović i malom virtuozu Aleksi Zlatkoviću – poručuju organizatori iz SŠ „Sveti Sava“.

Pored toga, javna zahvalnost upućena je i Crvenom krstu Bujanovac, „Bivodi“, Vladimiru Stojkoviću i Srđanu Tomiću iz Doma kulture, profesoru SŠ “Sveti Sava“ Nemanji Brankoviću, kao i učenicama članicama školskog hora.

Zahvaljujemo se i učenicama dramske sekcije Dunji Mitić, Anastasiji Aleksić i Sari Atanasković, profesorki Jasminki Mitrović, kao i učenicima Stefanu Anđelkoviću, Dariu Stamenkoviću, Mariji Stošić, Urošu Đorđeviću, Filipu Mitiću i Jovanu Nikoliću – dodaju iz škole.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *