Danas konačna odluka kako će bujanovački Srbi na izbore

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. mart 2024. (foto sastanak 19. februara) – Kako će srpske stranke i grupe građana nastupiti na lokalnim izborima u Bujanovcu, u jednoj ili više kolona, definitivno će biti poznato danas posle drugog sastanka srpskih političara. Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović, jedan od inicijatora razovora o jedinstvenoj srpskoj listi za predstojeće izbore, izjavio je danas za naš portal da očekuje konačan stav svih strana.

-Na prvom sastanku 19. februara predstavnici svih političkih grupacija su načelno podržali inicijativu da se na izbore ide sa jedinstvenom srpskom listom. Ipak, ostavili smo rok do današnjeg sastanka za unutarstranačke konsultacije i očekujem da sada čujemo konačne stavove, da li idemo sa zajedničkom listom ili ne. Ukoliko bude jedinstvene liste da počnemo da dogovaramo sve ostale detalje – naglasio je Mitrović.

Ponovio je da je cilj očuvanje 13 odborničkih mesta, koliko Srbi sada imaju u skupštini, a da se posle izbora teži formiranju multietničke vlasti u opštini.

Inicijativu o jedinstvenoj srpskoj listi Mitrović je pokrenuo zajedno sa Stojančom Arsićem i na njihov poziv je održan i prvi sastanak pre dve nedelje.

Mitrović: Svi su podržali ideju o jedinstvenoj srpskoj listi, ali konačna odluka 4. marta

Nakon tog sastanka Mitrović je obelodanio da će njegovi naprednjaci i grupacija koju okuplja Stojanča Arsić, kao dve najveće političke srpske snage, sigurno zajedno nastupiti na izborima i da po tom pitanju nema nikakve dileme.

Ko će im se pridružiti biće poznato posle sastanka koji je zakazan za 17 časova u bujanovačkom Domu kulture.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *