Direktor Sportskog centra: Nemamo novac za popravku krova na hali

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 5. mart 2024.(foto arhiva) – Po pitanju lošeg stanja bujanovačke sportske hale, rukovodstvo  Kulturno-sportskog centra „Mladost“ malo toga može  da uradi, po direktoru Nehatu Aliuu, jer, kako kaže, za obnovu krova potreban je veliki novac koji Sportski centar nema. Aliu naglašava da je u svakom finansijskom planu i programu koje je podnosio Opštinskom veću bila napomena da krov prokišnjava i da treba reagovati. Međutim, Opština ne reaguje.

-Već dve godine rukovodim centrom i pokušavam nešto da uradim. Način finansiranja je centralizovan, za jednu najobičniju stvar piše se zahtev Opštini, da bi nam oni prosledili sredstva. Mi dobijamo određena sredstva od Opštine, ali ne možemo tek tako da raspolažemo njima – objašnjava Aliu.

Sportska hala se raspada, sportisti i drugi korisnici potpisuju izjave da treniraju na sopstvenu odgovornost

Na pitanje o izjavama koje potpisuju sportisti i rekreativci da zbog prokišnjavanja krova na svoju odgovornost koriste prostor sportske hale, te da u slučaju povrede KSC Mladost ne snosi nikakve posledice, Aliu odgovara je lično insistirao na tome, jer su korisnici počeli da se povređuju.

-Desilo se da se povredi jedan korisnik i ja sam zbog toga insistirao da se potpiše da iz bezbednosnih razloga svoju odgovornost koriste halu u momentu kada krov prokišnjava. Smatram da nema ništa loše u tome ako se utakmica ili trening odloži za dan – dva dok ne stane to prokišnjavanje. Tu treniraju i deca, daleko bilo da se neko dete povredi zbog klizavog parketa, to niko ne želi – kaže Aliu.

Naglasio je da u svakom podnetom planu i prgramu Opštini napomene da je  rekonstrukcija krova neophodna.

-Kad sam ja došao rekli su mi da taj projekat košta 5 miliona, sad su verovatno ti troškovi veći. To je ozbiljan projekat i zahteva dosta ulaganja, a mi nemamo tolika sredstva. Sa ovim sredstvima pokušavamo da sredimo ono što možemo. Malo smo sredili ispred kancelarija, jer smo produžili ugovor sa OEBS-om na 5 godina. Počeli smo da sređujemo i svlačionice, a bilo bi lepo da adaptiramo i teretanu. To nisu problemi koji su krenuli od juče, većina objekata nije renovirana prethodnih 20 godina. Trudimo se da uradimo ono što je najosnovnije, da održimo bar higijenu – kaže Aliu.

Njemu je, kako kaže, bitno da svako ko dođe u KC Mladost naiđe na dobrodošlicu i da se oseća prijatno.

Direktor je demantovao navode  pojedinih korisnika sportske hale da je parket u hali oštećen zbog štandova koji su postavljani za protekli Sajam pčelarstva, jer nisu postavljeni tepisi i itisoni koji bi taj parket zaštitili.

Danas sam prošetao sportskom halom, a bio sam prisutan i kada su uklanjani štandovi koji su korišćeni na sajmu. Nije tačno da je parket oštećen, a tepihe i itisone nismo postavljali jer su dotrajali i potpuno su van upotrebe. Svi oni koji koriste halu mogu slobodno da treniraju i sprovode svoje aktivnosti – kaže Aliu.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *