Izbor predsednice opštine Trgovište: Na ujninu strinu tetkina deveričina

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. mart 2024. (foto Opština Trgovište) – Za predsednicu opštine Trgovište u sredu je izabrana Nataša Manasijević (SNS). Ovo ne bi bilo čudno da ona nije sestra od ujaka dosadašnjeg predsednika, narodnog poslanika i šefa SNS u ovom mestu Nenada Krstića Žuće. Po rečima lidera grupe opozicionih odbornika Marka Krstića, izbor nove predsednice je klasičan primer nepotizma, „po čemu je Žuća Krstić poznat“.

On je rođenu sestru postavio za predsednicu Nadzornog odbora preduzeća IN, odnosno bivše Direkcije za izgradnju“, rekao je danas Marko Krstić za Bujanovačke

Nova predsednica opštine izabrana je na predlog izborne liste „Aleksandar Vučić – Trgovište ne sme da stane”, koja je na izborima u decembru osvojila 22 od 25 odborničkih mesta. Tri preostala mandata pripali su opozicionoj listi „Za našu Pčinju“, čiji je jedan od nosilaca Marko Krstić, šef odbora Narodnog pokreta Srbije.

Manasijević, po struci strukovna medicinska sestra, tako je postala druga žena na čelu opštine, posle Miljane Zlatković Stojanović koja je ovu funkciju obavljala od 2020. do kraja 2022. godine. Tada se Krstić, koji je u međuvremenu ostao bez mandata narodnog poslanika, i formalno vratio na čelo Trgovišta. Sada, ponovo formalno, tu poziciju napušta zbog povratka u poslaničke klupe.

Krstić ponovo izabran za predsednika Trgovišta

Krstić je opštinu vodio i od 2013. do 2020. godine.

Na jučerašnjoj sednici je za zamenika predsednice opštine izabran  Bratislav Krstić.

-Za njega su rekli da je diplomirani ekonomista po struci, mada ja stvarno ne znam kad je on to završio fakultet, kad je diplomirao – kaže lider opozicije u Trgovištu.

Marko Krstić

Najavio je da će opozicioni odbornici nastaviti svoju borbu u lokalnom parlamentu u kojem naprednjaci imaju ogromnu većinu.

-Ja sam juče na sednici rekao da je izbor Manasijevićeve za predsednicu opštine klasičan primer nepotizma. Oni su jednostavno navikli da sednice skupštine održavaju reda radi, da sve završavaju jako brzo, jer imaju apsolutnu većinu, a mi im sada sve to remetimo i tek smo počeli. Njihova je praksa da krše poslovnik iz minuta u minut, što smo mi juče pokušali da sprečimo, da kažemo da tako više ne može da se radi – kaže Marko Krstić.  

Naglasio je da nijedna sednice skupštine u Trgovištu nije bila uživo prenošena, što je zakonska obaveza.

-Nikada nijedan snimak, makar i tonski, nije izašao u javnost, o video prenosu da ne govorimo. To smo tražili juče, da se omogući prenos, da se makar snimak okači na sajt Opštine ili da se pozovu novinari da prate sednicu, kako bi meštani videli šta se radi – kaže on.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *