Vučić: Vranje uskoro dobija fabriku od nekoliko stotina miliona evra

Bujanovac, 7. mart 2024. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u sredu uveče da će Vranje uskoro dobiti jednu veliku fabriku, odnosno investiciju vrednu nekoliko stotina miliona evra

-Govorili smo o predstojećim investicijama. Vranje će uskoro, u maju, najkasnije početkom juna, dobiti jednu važnu, veliku, moćnu fabriku koja se meri u stotinama miliona evra. Veoma sam srećan zbog toga – rekao je Vučić u obraćanju nakon sednice predsedništva SNS.

Novu investiciju za Vranje Vučić je najavio i u oktobru prošle godine prilikom otvaranja italijanske fabrike Aunde u Leskovcu.

Vučić Italijanima za investiciju ponudio Vranje, Bujanovac nije pomenuo

Na nedavnom sastanku predsednika Vučića i narodnog poslanika iz Bujanovca Šaipa Kamberija jedna od tema razgovora bila je privatizacija Bujanovačke banje.

-On je sada rekao „hajde da nađemo partnera koji će kupiti to“, ali svaki inostrani partner koji dolazi u Srbiju dolazi ili kod predsednika ili u Vladu, pa ga oni preusmere gde bi mogao da investira. To je dakle odgovornost države, koja je do sada dovodila investitore samo do Vranja – rekao je Kamberi posle razgovora.

Kamberi: Vučić mi je ponudio da zajedno radimo na privatizaciji Bujanovačke banje

Predsedništvo SNS odlučilo je da nova predsednica Skupštine Srbije bude Ana Brnabić, dosadašnja premijerka.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *