Montažni objekat Poštanske štedionice kod prelaza Končulj

Bujanovac, 11. mart 2024.- Banka Poštanska štedionica postavila je tokom vikenda montažne objekte u blizini administrativnih prelaza ka Kosovu, pa i u neposrednoj blizini prelaza Končulj kod Bujanovca. Svoje objekte ova banka je otvorila i blizu Jarinja, Brnjka i Merdara.

Kako piše portal Kossev, ovi objekti postavljeni su kako bi se olakšala isplata primanja Srbima na Kosovu, gde je zabranjena upotreba dinara.

Srbi iz Kosovskog Pomoravlja po penzije i socijalna davanja dolaze u Bujanovac

Novopostavljene ekspoziture počinju sa radom od danas. Biće otvorene svakog radnog dana, ali u subotom od 9.00 do 19.00 časova, saopštili su iz Kancelarije za KiM.

U novim montažnim ekspoziturama građani će moći da obave sve bankarske poslove, koje inače redovno obavljaju u svim drugim ekspoziturama. Dodaju da će uvek na raspolaganju biti po dvoje zaposlenih bankarskih službenika.

”U ovim ekspoziturama vršiće se isplate plata, penzija, uplate na dinarske i devizne račune, menjačke poslove, ovlašćenja po računu, kao i svi drugi bankarski poslovi”.

Svaki objekat opremljen je i bankomatom Poštanske štedionice za podizanje sredstava sa dinarskih računa, a koji će biti na raspolaganju građanima 24 časova sedam dana u nedelji.

Osim montažnih ekspozitura, banka je na ovim lokacijama postavila i dve mobilne ekspoziture na točkovima koje će, ističu, biti u skladu sa potrebama građana.

Montažne ekspoziture postavljene su na najbližim mogućim lokacijama od prelaza sa Kosovom.

„S obzirom na to da je takvo tehničko rešenje u datim okolnostima bilo jedino izvodljivo“, dodaju iz Kancelarije.

S druge strane montažne ekspozuture smatraju „privremenim rešenjem“, odnosno „dok se ne pronađe rešenje za normalno funkcionisanje platnog prometa“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *