Ovo su najčešća imena u Bujanovcu od 1940. pa do danas (Tabele)

Bujanovac, 11. mart 2024. (Foto ilustracija) – Najčešća muška imena u Bujanovcu u proteklih deset godina su Amar, Ajan, Omer, Luka i Mihajlo, a ženska Sara, Amra, Erina, Nikolina i Sofija, pokazuju podaci koje je objavio Republički zavod za statistiku (RZS) na osnovu Popisa 2022.

Deset najčešćih prezimena u opštini Bujanovac su Ramadani, Salihi, Redžepi, Iseni, Asani, Stojanović, Šabani, Osmani, Bajrami i Trajković.

U periodu od 2001. do 2010. godine roditelji u našoj opštini su dečacima najčešće davali ime poput Nikola, Lazar, Vukašin, Luka i Mihajlo, a devojčicama Sara, Jovana, Anastasija, Anđela i Medina.

Deceniju pre (od 1991. do 2010.) među dečacima najpopularniji su bili Stefan, Nikola, Miloš, Egzon i Aleksanadar, a među devojčicama Milica, Jovana, Marija, Aleksandra i Egzona.

Kad bi Driton bio Svetislav a Nadica Špresa

Muška imena poput Milorad, Tomislav, Blagoje, Stojan ili Redžep, koja su bila popularna četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, potpuno su se izgubila posle 1950. godine, kada su na njihovo mesto stupila imena poput Zoran, Dragan, Goran, Ramadan i Šaban.

U zaborav su posle 1950. otišla i ženska imena Stana, Verica, Ljubinka i Ramize, a zamenla su ih imena Gordana, Snežana, Suzana i Fatime.

Ovo su najpopularnija imena u Bujanovcu

Muško ima Nikola koje je postalo popularno osamdesetih godina nije gubilo na svojoj popularnosti čak 30 godina, odnosno sve do 2010. spada u prvih pet na listi najčešćih imena.

Isti epitet popularnosti nosila su i ženska imena Marija, Jovana i Milica čitavih 20 godina, sve do 2001. kada prvo mesto zauzima ime Sara i ostaje popularno do danas.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *