Svetosavci: Hvala Klenike, na humanitarnoj žurci sakupljeno gotovo 260.000

Bujanovac, 11. mart 2024. Đaci i profesori Srednje škole “Sveti Sava” u Bujanovcu poručili su: “Klenike hvala”, posle humanitarne žurke koju su u subotu organizovali u ovom selu kod Bujanovca. Meštani Kleničkog kraja prikupili su čak 258.380 dinara koje će “Svetosavci” odmah preusmeriti u humanitarne svrhe.

-Stanovnici kleničkog kraja su još jednom pokazali svoju humanost i odgovornost kada treba pomoći bližnjem. Ceo događaj je održan na inicijativu meštana ovog kraja, koji su osetili potrebu da se ujedine i pomognu. Ni kiša ih nije sprečila da se odazovu u velikom broju i učine ono što zavisi od njih. Nama kao organizatorima je bila velika čast što smo zajedno sa takvim ljudima bili deo ove misije. Hvala još jednom svima – poručuju organizatori.

Pre žurke u kleničkom Domu kulture “Svetosavci” su organizovali i humanitarni koncert u Bujanovcu, na kojem je takođe prikupljena pozamašna svota.

Bujanovčani napunili Dom kulture, uživali u koncertu i sakupli 190.000 za pomoć sugrađaninu

Posle događaja u Kleniku uputili su zahvalnost Kulturno-umetničkom društvu “Južni folk dens“ na čelu sa Svetislavom Antićem, Stolariji „Manasijević“ Klenike, Mesnoj zajednici Klenike, bendu „Iluzija“ i Aci Stanišoru,  stovarištima pića – Rile, Petra & M,Lion – M iz Bujanovca, firmi „Galeton“ Vranje vlasnika Dragana Savića, učenicima Vukašinu Stošiću i Luku Tasiću, kao Osnovnoj školi „Bora Stanković” u Kleniku i direktoru Slađanu Cvetkoviću

Posebnu zahvalnost izrazili su Lazaru Manasijeviću, koji je, kako kažu, svima pokazao šta znači odgovornost i zalaganje i bez koga ovaj humanitarni događaj ne bi bio realizovan.

-Veliko hvala portalu „Bujanovačke“ što našu akciju čine vidljivom i prate je od samog početka – kažu organizatori.

Oni su pozvali i predstavnike ostalih mesnih zajednica u Bujanovcu i okolini koje imaju kapacitete za organizaciju ovakvih i sličnih događaja da se jave postanu deo ove humanitarne misije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *